KUVEYT GEZİSİ...

KUVEYT GEZİSİ...
VALİ ŞAHİN VE BAŞKAN YILMAZ KUVEYT’DE

    Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Kuveyt’deki ziyaretlerinin ikinci gününde Kuveyt Devleti Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlığı’nı ziyaret ettiler.

   Ziyarette Vali Şahin ve Başkan Yılmaz Kuveyt Devleti Sanayi ve Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Al Wazzam’la bir araya geldiler.

              VALİ ŞAHİN: “KUVEYT VE SAMSUN ARASINDA BİR KAPI AÇILACAK”

   Vali Şahin ziyarette yaptığı konuşmada Samsun’la ilgili bilgiler aktararak, “Samsun ve Al Farwaniya Valiliği arasında imzalanacak olan kardeş protokolü, Türkiye ve Kuveyt arasında turizm ve ticaret alanında yeni bir kapı açacak. Samsun ulaşım altyapısı son derece gelişmiş bir kent. Özellikle medikal sektöründe çok iyiyiz. Yaklaşık 15 Bin adet medikal ürün Samsun’da üretilmektedir. En önemli konulardan birisi de Kuveyt ve Samsun arasında başlayacak olan bir direk uçuş konusudur. Bu ilişkilerimizde hızlı ve önemli gelişimleri beraberinde getirecek önemli bir unsurdur” dedi.

     BAŞKAN YILMAZ’DAN KUVEYTLİ İŞ ADAMLARINA SAMSUN DAVETİ

     Başkan Yılmaz da, Kuveyt’in Farwaniya valiliği ile bir kardeş şehir protokolü imzalamak için burada olduklarını ifade ederek, “Samsunumuzla Kuveyt’i biraz daha birbirine yaklaştırmak, biraz daha iletişimlerimizi artırmak, birbirini tanıma konusunda eksiklikleri olan, özellikle bizim kentimizin Kuveyt’deki tanıtımı ile ilgili eksikliklerimizi gidermek için buradayız. En kısa sürede şahsınızı Sanayi ve Ticaret Odası başkanlığı olarak değerli heyetinizi Samsun’da misafir etmek isteriz. Samsun ve çevresini daha iyi tanıma şansı bulursunuz. Bu iletişimi ve diyalogları yoğunlaştırdığımız oranda işimiz daha kolaylaşacak. Sayın Valimizin de dile getirdiği gibi, Kuveyt’le Samsun arasında bir direk uçuş organizasyonunun fizibıl hale gelmesini sağlayacağız. Bu direk uçuşları çok önemsiyoruz. Bu gerçekleştiğinde Kuveyt ve Samsun arasında gerek ticaret gerek turizm gerek se hizmetler sektöründe birçok konuda ortaklaşa yapılabilecek işler ortaya koyabileceğimizi düşünüyoruz.” Diye konuştu.

   Ziyaretin sonunda Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Al Wazzam tarafından Vali Şahin’e Kuveyt’in simgelerinden olan Kuveyt Kapısı’nı temsil eden bir hediye takdim edilirken Vali Şahin ve Başkan Yılmaz’da muhatablarına Samsun’u temsilen hediyeler verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.