Kutuplaştıkca Battık

Devlet halkını ortak bir paydada birleştiremezse, başkaları eksikleri bulur, bir takım unsurların farklılıklarını ortaya çıkartır, devletin birleştiremediklerini onlar çok iyi ayrıştırır ve bunun nedeni olarakta devleti göstertir.
Son yıllarda yaşanan gelişmelere bakıldığında sürekli  ayrışma, sürekli çatışma ortamı oluşmaktadır. Cumhuriyet öncesi ve  sonrasından  günümüze kadar iktidara kim gelmişse mutlak suretle muhalefeti  her yapılan faaliyete olumsuz bakmış ,iktidar ve muhalefetin izledikleri politikalar  gruplaşmanın zeminini oluşturmuştur.
Bir yerde birileri '' dur'' diyebilseydiler  bu çekişmeye ilerisi için daha olumlu gelişmelere sahip olunacaktı. Olaylar bu gelişmelerin tam tersi yönde hareket ettiği için, sürekli çatışma ve sorun yumağı oluşturulmakta ve çözümsüzlük katlanarak artmaktadır.
Ülkenin kurucusu M.Kemal Atatürk'ün hedefi '' Muassır Medeniyetler Seviyesine '' ülkenin yükselmesi idi. Sonrasında yerine geçen İsmet İnönü'nün hedefide Atatürk'ün göstermiş olduğu çizgide ülkeyi  çağdaş bir ülke haline getirmekti. Ardından gelen Menderes hükümetininde, sonrakilerinden  hedefi  bu olmasına karşın şimdi geçmişimizle kavga etmekteyiz.
İkinci dünya savaşından  ağır bir yenilgiyle çıkan Almanya ve Japonya  ülkelerinin durumlarını çok iyi analiz ederek yükselişe geçmişken biz ikinci dünya savaşının üzerinden 70 yıl geçmesine karşın aynı noktada saymaktayız.   Daha yeni başladık silahımızı üretmeye, dışarıya karşı bağımlıyken  büyümekten ziyade hayali verilerle, hayali  destanlarla çok büyük ulus olduğumuz tezi üzerinde mutlu olurken, gerçek hayatta ise sadece başkalarının kuklası olduk.
76 milyonluk büyük bir ülke olmamıza karşın,  5-6 milyonluk bir İsrail kadar bölgede ve teknolojik alanda etkili olamıyoruz.  1990 lı yıllara kadar Amerika Birleşik devletlerinin envanterinde bulunan M48 tipi tankların imal yılı 1950 olmasına karşın ülkemize verilen 1000 adet  tank ile bu tankların en büyük kullanıcısı konumundaki ülke durumuna getiriliyoruz, ardından M60 serisi tanklar körfez savaşı sonrasında ülkemize hibe edilirken bu tankların modernizasyonunu ne yazık ki  İsrail devletine yaptırıyoruz.  Sonra muasır devlet olmak idealinden bahsedip  Atatürk'çüyüz  diyoruz ve ne yazık ki  bu söylem  abesle iştigalden başka bir şey değildir.
İsrail devletinin önüne bir ideal konuldu, vaat edilmiş topraklar,halkının bu ideal peşinden  gitmesi adına her şeyi yaptı bu küçük ülke. Yahudiyim diyen herkes dünyanın diğer ucunda da olsa ülkesi halkı için mücadele etti, sonuçta çölün ortasında  bizim gibi tarım ile uğraşan bir devlete domates , kavun  tohumu yolladı ve ertesi sene aynı üründen tohum alamadığında yine kapısına gitmeni sağladı.  
Peki aramızdaki fark ne olabilirdi ? bizim nüfus açısından en büyük olan ilimizin yarısı nüfusa sahip olan bu devletin  bu başarısı nereden kaynaklanıyordu?   Bir çok neden ortaya konabilir, aramızdaki fark olarak da yine bir çok neden öne sürülebilir. Fakat bunların en önemlilerinden bir tanesi  halkının bizim ülkemiz kadar birbirinden ayrışmamış olması ve bir ideal uğrunda çalışmasıdır.
Olumlu görülür veya görülmez, bu hükümet olmasaydı ve yerine geçen hangi yönetim olursa olsun, ülkesine bir ideal gösteripte onun peşinde halkını organize edebilirse, vatan için bir adım atmış olacaktır ki tüm şükranlarımız ve desteğimiz onlardan yana olacaktır. Şimdi önümüze konulan 2023 yani  cumhuriyetin 100. Yılı, tüm halkın bu doğrultuda çalışarak ülkemizi bağımlılıktan kurtarması ve muasır medeniyetler seviyesine çıkmamız için birlikte hareket etmemiz gerekmektedir.
Musul ve Kerkük Misaki Milli sınırlarımız içinde iken İngiliz oyunuyla  sınırlarımızın dışında kalırken, Irak'ta bulunan Türkmenlerin bayrağımız altında yaşamaları için,Ortadoğunun bu  karmaşasında ön plana çıkacak bir ülke için birlik olmamız ve Musul ile Kerkük'ün  bizim olması  idealinin peşinde koşmamızın ve 2023'te büyük devlet olma hayalimizin  bize nasıl bir zararı olacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bayram Ocak Arşivi

ALGI

24 Kasım 2019 Pazar 10:30

TBMM

05 Ekim 2019 Cumartesi 11:50

KUKLA

31 Ağustos 2019 Cumartesi 12:42
SON YAZILAR