KÜTÜPHANELER HAFTASI KUTLANDI

KÜTÜPHANELER HAFTASI KUTLANDI
52. Kütüphaneler Haftası tümyurtta olduğu gibi Bafra ilçesinde de kutlandı.

Bafra Kaymakamlığı ile Bafra Hasan Çakın ilçe Halk Kütüphanesi'nin işbirliğiyle hazırlanan, 28-03-2016- 03-04- 2016 tarihleri arasındaki 52. Kütüphaneler haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kutlamalar saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunmasıyla başladı. Programı sunacak olan sunucu mazereti nedeniyle gelemeyince programı KÜSADER Başkanı, şair ve yazar Gülseren Akdaş sundu.

Programa Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ve Bşk. Yrd Hüseyin Çamaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Garnizon Komutanı Per. Yüzbaşı Serkan Savaş, İlçe Jandarma Üsteğmen Hakan Arıkan, Bafra İlçe Müftüsü İsmail Çiçek, ilçe kütüphane müdürü Nihat Yiğit, Bafra 75. Yıl Huzurevi Müdürü Nusrat Yılmaz, Bafra Gençlik Merkezi Mdürü Fatih Hatipoğlu, Bafra Görme Engelliler Derneği Başkanı Ömer Ergül ve yönetim kurulu üyeleri, daire amirleri ve okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler, muhtarlar, Edebiyat Nöbeti Dergisi şair ve yazarları ile kitapsever vatandaşlar katıldı.

Ayrıca kütüphanede kitap imza günü için davet edilen şair ve yazarlardan Oktay Zerrin, Gülseren Akdaş, Mehmet Alan ve Ondokuz Mayıs'tan şair Alaeddin Dursun da etkinlikte yer aldılar. Yakın bir zamanda piyasaya şiir kitabı çıkacak olan şairlerden İbrahim Ünlü ile şair, eğitimci İsmail Koparan da programa katılan şairler arasındaydı.

Program sunucusu Gülseren Akdaş ünlü hiciv şairi Kolaylı Neyzen Tevfik'in kısaca hayatını anlatıp şiirlerinden örnekler verdi. Bafra Müftülüğü ve Müftülük Tasavvuf Korosu'ndan Aziz Kasa'nın üflediği ney ile şairlerden Fatma Hatun Esen, Birfani mahlaslı Mehmet Alan, İbrahim Ünlü, İsmail Koparan şiirlerini seslendirdiler.

Hüseyin Cezairli ve eşi Birsen Cezairli'nin birlikte çalıştırdıkları Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerinin rol aldıkları kitabın önemini dile getiren bir oyun ilgiyle izlenip alkış aldı.

Ardından,Hasan Çakın İlçe Halk Kütüphanesi'nden en çok kitap alıp okuyan yetişkin okurlardan Serpil Gül çakır 80, ilkokullarda Ömer Talha Toprakçı 87, ortaokullarda Elif Ocak 70 ve liselerde ise Tuğçe Demir 122 kitap okuyarak dereceye girip ödülleri Bafra Kaymakamı Halis Arslan tarafından verildi.

Bafralı şairlerle, Müftülük görevlisi ve neyzen Aziz Kasa'nın programa katılım belgeleri, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ve Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Serkan Savaş tarafından verildi.

Bafra Kaymakamı Halis Arslan, “ Program öncesi sizlere tşekkür ederim. Güzel dostlara teşekkür ederim. Bir söz var" Dünya okuyan insanlar için yaratılmış" hocam( Bafra Müftüsü )burada gerçi ama. Evren okuyan insanlar için yaratılmıştır.

Bu bize emre inanan, uygulayan, hayat felsefesinde bunu gündeme getiren tüm dostlara, güzel insanlara sevgiler sunuyorum." Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu ? " Bilmek için öğrenmek lazım. Öğrenmek için okumak lazım.

Bin tane cahil dostun olacağına bin tane alim düşmanın olsun. Onun için bütün kötülüklerin altında bütün bakın cinayetlerin altında, madde bağımlılığının altında vrsa hep cehalettendir. Bilmemezlikten, okumamaktandır arkadaşlar.

Onun için okuyan, okuduğunu anlayan, düşünen ve yorumlayan insana ihtiyaç vardır. Yorumlayacak, kafa yoracak, saçını ağırtacak, düşünecek, muhakeme edecek, tartacak. Allah bizeen iyisini göstermiştir. Akıl var ya akıl, en büyük sermayedir akıl biliyor musunuz? Akıllı insanda hiçbir kötü düşünce olmaz. O doğruyu bulur, o güzeli bulur. O iyidir. Onun için bu güzel mekanlar ( kütüphane ) okunmak içindir.

Burayı sık sık kullanın. Cumartesi, pazar açıktır. Aşağıda ( aşağı katta ) bir kütüphane var. Engelsiz yaşam, görme engellilerin kütüphanesi. ( sessiz kütüphane ) Lütfen rica ediyorum, hassaten rica ediyorum.Çok masraf edilmiştir. Orayı lütfen engelliarkadaşlarımızdan rica ediyorum bu gün dolayısıyla hassaten rica ediyorum güzel ve sık kullanalım.

Biraz önce bir tiyatro izledik. ( Çocuk Tiyatrosu ) Tiyatrodan gerekli mesaj alınmıştır."

Bafra Kaymakamı Halis Arslan konuşmasının ardından tiyatrocu çocukları sahneye davet edip onlarla bir süre sohbet etti.

Program bitiminde, Bafralı şairlerin şiir ve öykü kitaplarının stantlarına geçildi. Bafra Kaymakamı Halis Arslan gazeteci ve şair Oktay Zerrin ile program sunucusu şair ve öykü yazarı Gülseren Akdaş'ın program katılım belgelerini kitap standlarında takdim etti.

Oktay ZERRİN- Bafra

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.