KUTSAL MESLEK ŞÖFORLÜK

KUTSAL MESLEK ŞÖFORLÜK
Denge Gazetesi Çarşamba Temsilcisi Emin İnan'ın bu haftaki Pazar sohbeti konuğu Çarşamba Şoförler ve Otomobilciler odası Başkanı Musa Bala oldu.

Şoförler odası Başkanı Musa Bala Şoförler odası hakkında gazetemiz Çarşamba Temsilcisine açıklamalarda bulundu.

EMİN İNAN :Başkanım Öncelikle okuyucularımıza kendinizi tanıtırmısınız.? Musa BALA kimdir?
MUSA BALA: 1982 yılında Çarşamba ilçemizde doğmuş olup ilk orta ve lise öğrenimi yine ilçemizde tamamladım. Bilgisayar programcılığı, İşletme ve felsefe bölümlerini tamamladım. İyi derece de yabancı dil İngilizce eğitimi aldım. Kısa dönem askerlik görevimi tamamladıktan sonra 2002 yılında Çarşamba şoförler odasının bilgi işlem personeli, 2011 yılında genel sekreteri ve son olarak ta 2014 yılının mart ayında başkanlığına seçilmemiz dolayısıyla Çarşamba şoförler odasının Başkanı olarak görevimizi yürütmekteyiz.
EMİN İNAN: Başkanım eğitim kariyeriniz çok güzel ve yabancı dilinizde var neden Şoförler Odası?
MUSA BALA: Benim için para pul önemli değil gönül verdik bir kere şoför esnafını gönülden sevdik onlar da bizi sevdi gönül bağımız var inancımız birbirimize tam yeterli değilmi.
EMİNİNAN: Yeterli elbetteki Başkanım Çarşamba Şoförler Odası ne zaman kuruldu?
MUSA BALA: Odamız 1965 yılında kurulmuş olup 50 yıllık bir tarihe sahiptir.
EMİN İNAN: Başkanım şoförlük mesleğini okuyucularımıza tanımlarmısınız
MUSA BALA: Elbetteki şoförlük mesleğinin tanımını herkes yapabilir ancak bu tanım bize göre tanım çok çok farklı şöyle ki ”Şoförlük mesleği”:Ülkemizde kutsal olduğuna inandığımız doktorluk mesleği kadar önemli, saygı gören, kendisine teslim edilmiş can ve mala sahip çıkan kendini buna adamış bunun bilincinde, bunu meslek edinmiş, ailevi geçimini saatlerce direksiyon sallayarak sağlayan, onurlu bir o kadar gururlu, ahlaklı, mesleğini seven ayrılıkları bitiren, sevenleri buluşturan, uzaklıkları yakın eden vefalı ve cefakar tabi kutsal bir meslektir şoförlük mesleği…
EMİN İNAN: Göreve geleli 7 aylık bir süreç oldu, bu süre zarfında Çarşamba da çok takdir edilir gerek vatandaş gerekse şoför esnafı açısından çok şey değişmiş durumda, bir hareketlilik bir dinamizim kazandırmış durumdasınız Çarşamba da ağırlığınızdan bahsediliyor. 7 aylık sürecin özetini yapar mısınız ve bu gücü kimden alıyorsunuz?
MUSA BALA: Öncesinde de belirttiğimiz gibi biz bu işi gönülden yapıyoruz ve en önemlisi sorunları biliyoruz 11 senedir şoförler odasında olmamız da bir avantajdı bizim için, sorunları gündeme getirmekten asla korkmadık, gündeme getirmekle kalmadık üstüne yılmadan gidiyoruz çözene kadar da gideceğiz. Gücümüzü esnaftan alıyoruz.
EMİN İNAN: Çarşamba Şoförler odamızın faaliyetleri nelerdir kısaca anlatırmısınız?
MUSA BALA: Odamız her türlü her konuda yardımcı olmayı kapılarımızı esnafımıza sonuna kadar açmayı vizyon edinmiş, tamamıyla hizmet odaklı bir misyon içerisine girmiş bulunmaktadır. Çeşitli seminerler, web sitesi, mesaj bilgi sistemimiz, tek merkezden faaliyet projesi, hatlara, duraklara yeni yapılanma, depolanma alanları, bütün esnafımıza yönelik birçok proje hayata geçmiş durumda ve bunun gibi birçok hizmeti sağlamış durumdayız. Hızlı bir şekilde çalışmalarımızı devam ettirmekteyiz.
EMİN İNAN: Şoför esnafının sorunları nelerdir?
MUSA BALA: Tabiiki başta ucuz yakıt kullanamamak, yüksek vergiler, yetki belgelerinin fiyatları, src belgesi, bir takım güzergah kısıtlamalar, belge devirlerinin yapılamaması, korsan taşımacılık ve bu şekilde devam eden birçok sorun…
EMİN İNAN: Peki başkanım SRC belgesine değinmek istiyorum, şoför esnafı SRC belgesini alamamaktan dert yanıyor, kimisinin ehliyeti yeni kimisinde sgk kaydı bulunmadığı için bu sorun nasıl çözülür?
MUSA BALA: Yönetmelik değişikliği için baskı yapıyoruz ayrıca belgelerin odalara verilmesi konusunda da bir müracaatımız söz konusu süreci takip ediyoruz sorunun yakın zaman da çözüleceğine inanıyorum.
EMİN İNAN: Son zamanlarda farklı ilçenin C plakalarının ilçenizde Çarşamba milli eğitim müdürlüğü tarafından çalıştırıldığını vurguluyorsunuz, bu konuya değinebilirimsiniz neden böyle bir uygulama var Çarşamba da. Ve sorun nasıl çözülecek?
MUSA BALA: Sorunun kaynağı Çarşamba Milli eğitim çözümü de basit ayak diremeye gerek yok çağıracaklar ihale verdikleri firmayı değiştir çalıştırdığın arabaları diyecekler bu kadar. Biz oda olarak bakanlığa müracaatımızı yaptık, delillerimizi de topladık dokümanlarımızı da yolladık bundan sonrası onların meselesi hak yerini bulacak yakında…
EMİN İNAN: Yaptığınız bazı açıklamalarda toplu hareket ve toplu bildiri den bahsediyorsunuz Milli eğitim müdürlüğüne karşı, bundan acaba esnaf eylem hazırlığında sorusunu sorabilirmiyiz?
MUSA BALA: Biz hiçbir açıklamamızda eylem demedik demeyiz de ,” bizim için toplu bildiri, toplu hareket, toplu dilekçe, toplu çalışma, toplu çalışmama ve toplu Ankara'ya seyahat toplu bakanlık ziyaretlerimiz vardır “elbette bazı yanlışlar düzeltilmezse ilgili kurumca bunlar gündemimize gelir”.
EMİN İNAN: Korsan taşımacılıktan bahsettiniz neden sizin kadar bu konunun üzerine duran yok korsan nasıl engellenebilir ve neler yapıyorsunuz bu konuda?
MUSA BALA: Çarşamba Emniyet müdürlüğümüzce yürüttüğümüz bir çalışma var olaya bizim kadar hassas bakıyorlar tespit ettiğimiz plakalar için çalışma yapıyoruz halkı bilinçlendirme için broşür bastırıyoruz korsan taşımacılığı Çarşambamızda bitireceğiz inşallah. Haksız kazanca asla izin vermiyoruz.
EMİN İNAN: Çarşamba da göz önünde olan bir minibüs garajı var ve burası yıkılmış durumda ve esnaf ile vatandaşlar kış mevsiminin yaklaşması ile yağmur altında mı bekleyecekler bu konu ile ilgili bir çalışma varmı?
MUSA BALA: Bu konuda Samsun büyükşehir belediyemiz hassas davrandı dilekçemizi ivedi bir şekilde gündemlerine aldılar oradaki yolcu ve esnafı mağdur etmemek için çalışmalara başladılar, çok yakın zamanda çözüme kavuşmuş olacak.
EMİN İNAN: Türkiye' nin en genç oda başkanı ünvanına sahipsiniz,bu sizi nasıl etkiliyor?
MUSA BALA: Koltuklar yaşla dolmuyor, hizmet ile projeler ile doluyor biz hizmet ile doldurduğumuza inanıyoruz ki bugün yaptıklarımız ortadır, teminatımız da bugün itibariyle yaptıklarımızdır.
EMİN İNAN: Peki başkanım siyaseti düşünüyormusunuz?
MUSA BALA: Bu tuzak soruydu sanırım, bunu düşünmememiz için bir sebebimiz yok…
EMİN İNAN: Peki başkanım bize bu sohbette zaman ayırdığınız için teşekkür ediyoruz.
MUSA BALA: Asıl ben teşekkür ederim. Başta gazeteniz imtiyaz sahibi Adnan Bahadır bey'e bütün personellerinize ve elbetteki bu güzel ve keyifli sohbet için şahsınıza teşekkürlerimi sunuyor güzel ve keyifli bir Pazar diliyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.