KÜSADER'DE EBRU KURSLARI

KÜSADER'DE EBRU KURSLARI
Bafra Kültür ve Sanat Etkinliklerini Destekleme Derneği KÜSADER'de Ebru Kursları da veriliyor.

KÜSADER Başkanı Gülseren Akdaş tarafından vrilen ebru kurslarıyla ilgili olarak Akdaş şöyle dedi:

"Kızım Hatay'da resim öğrtmeni. Kendisi Hatay'da olup tatillerde yanına gidiyor ve ebru sanatı hakkında yeni bilgiler alıyorum. Bu bilgilerimi kendimi daha da geliştirerek drneğimiz KÜSADER'de ebru kursları veriyorum. Şimdilik Aynur Turan ve Fatma Akın adlı 2 öğrencim var. Kursiyerlerimiz oldukça başarılı ve üretken bir şekilde çalışıyorlar. Amacımız bu sanatı Bafra'mızda da tanıtıp geliştirmektir. Çalışmalarımız sonlanınca bir sergi açmayı da düşünüyoruz ancak yeni kursiyerlerimiz de kursa gelirlerse olacak bu sergimiz. İshaklı Mahallesi'nde hizmete devam edyoruz."

EBRU SANATI NEDİR?

Sanat, birçok alana yayılmış ve alt dalları olan bir bütündür. Ebru sanatı ise kağıt sanatlarının sadece birisdir.

Osmanlı dönemine dayanan ve o dönemin kuralı olan usta-çırak ilişkisi mevcuttur ebru sanatında. Sanatçının iradesi dışında birçok olaydan ve durumdan etkilenebilir. Renklerin suyla dansı, renklerin uyumu ya da renklerin ahengi şeklinde adlandırılır çoğu zaman ebru. Farsça’da bulut anlamına gelen ebri’den almıştır adını.

Görsel olarak harikalar yaratabileceğiniz, her insanda farklı duygular uyandırır ve ülkemizde de birçok sanatçı tarafından icra edilmektedir. Devrin son sanatçılarından Mustafa Düzgünman gerek eserleri gerekse ardında bıraktığı ve yetiştirdiği çırakları ile dikkat çekmeyi başarmıştır.

Oktay ZERRİN-Bafra

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.