KUŞ CENNETİ SAMSUN’UN MARKA DEĞERİNİ ARTTIRACAK

KUŞ CENNETİ SAMSUN’UN MARKA DEĞERİNİ ARTTIRACAK
Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, Kızılırmak Deltası Gönüllüleri Platformu üyeleriyle bir araya gelerek...

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Dünyanın sayılı sulak alanlarından birisi olan ve Samsun'da yer alan Kızılırmak Deltası'nı korumak amacıyla akademisyenler ve gönüllüler tarafından kurulan Kızılırmak Deltası Gönüllüleri Platformu Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak ile OMTEL Otel'de bir araya gelerek deltada bulunan Kuş Cenneti'nde belediye tarafından yapılan çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundu.

KUŞ CENNETİ SAMSUN’UN MARKA DEĞERİNİ ARTTIRACAK

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde Samsun'un marka değerini yükseltmek, doğal yaşamı korumak, bölgede bulunan canlı ve bitki türlülüğünün devamını sürdürmek adına yapılan çalışmaları hız kesmeden sürdürdüklerini söyleyen Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, buranın Samsun'un tanıtımında ve turizmde etkili bir rol oynayacağını ifade etti.

BAŞKAN YILMAZ’IN ÇABASI BÜYÜK

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nin hakettiği değeri kazanması için büyük çaba sarfettiğini belirterek, "Burada yüzlerce canlı türü yer alıyor. Konum olarak da dünyanın en sulak alanlarından birisi olması sebebiyle, Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak hakettiği değeri vermek adına başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz’ın talimatları doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

YIKIMLAR DEVAM EDECEK

Çalışmalarda en zorlu sürecin kaçak yapıların yıkımı esnasında yaşandığını da söyleyen Albayrak, "Burada onlarca kaçak yapı var. Çoğu hazine arazisinde veya kıyı kenar şeridi içinde bulunuyor. Önümüzdeki haftada yıkımlar devam edecek. Bu yapılarla ilgili 20 yıl öncesine ait yıkım kararları olmasına rağmen kararlar uygulanmamış, yıkımlar gerçekleştirilmemiş. Biz uygulamaya başladığımızda bazı sorunlar yaşadık. Ama kanunlar çerçevesinde hareket ettiğimiz için olayın boyutu provakasyonun dışına çıkmadı" dedi.

MÜLK SAHİPLERİ OLUMLU YAKLAŞIYOR

Mülk sahiplerinin, yapıları yasal olmadığı için yıkımlar sırasında sorun çıkarmadığını ancak olayı provake etmek isteyenlerin olduğunu belirterek yıkımlar esnasında yaşanan bir olayı şöyle anlattı; “Bir bina yıkımı sırasında vatandaşlar yıkımı engellemeye çalışmış, çeşitli sloganlar atarak projemizi baltalamaya çalışmıştı. Ancak bu vatandaşların arasında binası yıkılan kişiler yoktu. Eylemde ilk sıralarda olması gereken mülk sahibi o sırada ekiplerimize çay ikramında bulundu”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum