KURU SOĞUK VE CİLT...

KURU SOĞUK VE CİLT...
Kuru soğuklarda cildinize bakın!

Soğuk ve kuru kış aylarında cildinizin susuzluğunu giderin, cildinizi derinden nemlendirin.
Konya Akademi Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Kadriye Çimen, Cilt nemsiz kaldığında dayanıklılığı azalır ve çok çabuk yıpranır. Böylece ciltte ince çizgiler ve kırışıklıklar oluşur. Bununla birlikte aşırı kuruluk, pullanma, çatlak, enfeksiyon gibi cilt sorunları da ortaya çıkabilir.
Cilt tipinin kuru olması ile cildin kuru olması aynı şey değildir. Yağlı bir cilt nemsiz yani susuz kalması nedeniyle kuruluk yaşayabilir ve cilt yağlı olmasına karşın ciltte pullanmalar görülebilir.
SU, CİLDİMİZİN HAYAT VE SAĞLIK KAYNAĞI
Çimen, Su, cildimizin hayat ve sağlık kaynağı.Su,her canlı için hayati öneme sahiptir; yaşam, sağlık ve güzellik kaynağıdır. Cildimizin esnekliği ve yumuşaklığının korunmasında anahtar rol oynar. Derinin normal görünümünü koruyabilmesi için su içeriğinin %10'un üzerinde olması gereklidir.
Deri, görünebilen en büyük organımızdır; su kaybı da dâhil olmak üzere vücutta meydana gelen yaşlanma sürecini yansıtır. Vücuttaki bütün hücrelerin arasında bağlantı vardır. Bu nedenle deride su kaybı varsa, buradaki hücreler kaybettiği suyu başka yerlerden sağlayacaktır. Hücreler arası dolaşan sıvıdan, komşu hücrelerden, altta bulunan deri altı dokusundan ve nihayet diğer organlara ait hücrelerden elde etmeye çalışacaktır. Deride su içeriğinin azalmasına bağlı incelme, kırışıklıklar, pullanma, çatlaklar, kızarıklık, kaşıntı, iltihaplanma ve ekzema gelişir.
NEMLENDİRİCİLER NE İŞE YARAR?
Nemlendiriciler, cilt yüzeyinde, ince bir film tabaka oluşturarak, suyun buharlaşmasını engelleyen, içeriğindeki su tutucu ajanlar sayesinde cildin ideal nem seviyesine ulaşmasını sağlayan, krem, jel ya da emülsiyon yapıda ürünlerdir.
Dr. Kadriye Çimen,Nemlendirici ve yumuşatıcı ürünler, kuru deri tedavisinde, normal derinin günlük bakımının sürdürülmesinde ve birçok deri hastalığının yan tedavisinde kullanılmakta ve giderek önem kazanmaktadır.HABER 7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.