KURTULUŞ MÜCADELESİ HAFIZALARA İŞLENİYOR

KURTULUŞ MÜCADELESİ HAFIZALARA İŞLENİYOR
Milli Mücadelenin 100. yılı münasebetiyle Samsun Valiliği 100. Yıl Koordinasyon Merkezi tarafından hazırlanan ve Samsun Gazi Müzesinde sergilenen "İlk Adımdan Kuruluşa Milli Mücadele Sergisine büyük küçük herkesin dikkatini çekiyor.

enes-haber-1.jpeg

Büyük küçük herkesin dikkatini çekiyor
Samsun Valisi Osman Kaymak tarafından açılan sergi büyük ilgi görüyor. Lise, ilk ve ortoakul öğrencileri ile vatandaşların yoğun ilgi gösterndiği sergi, pazar gününe kadar açık olacak. Öğretmenleri nezaretinde sergiye gelen öğrenciler, bundan 100 yıl önce Türk halkının verdiği kurtuluş mücadelesini tarihi belgelerle tekrar hafızalarında canlandırıyor.  Cumhuriyet tarihçisi Prof. Dr. Önder Duman tarafından yapılan sunum ile tarih bilgilerini tazeleyen öğrenciler, yapılan sunumu can kulağı ile dinliyor. Tülay Başaran Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Selim Eroğlu nezaretinde sergiyi gezen öğrenciler, kitaplardan okudukları bilgilerin belgelerini görmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.  

enes-haber-3.jpeg

Eğitimcilere Seslendi 
Sergiye gelenlere sunum yapan Prof. Dr. Önder Duman, sergiye ilginin yoğun olduğunu söyledi. Şanlı Türk tarihinin zaferlerle dolu olduğunu belirten Prof. Dr. Duman, açılan bu sergiyi özellikle öğrencilerin gezmesi ve görmesini istedi. Duman, "Bu sergi ile bir çok tarihi belgenin halk ile buluşması sağlandı. Bu çok önemli. Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Sergide, Kurtuluş Mücadelesi kronolojik sıraya göre tarihi belgelerle anlatılıyor. 2 Gün daha açık olacak sergimize Samsun'daki tüm öğrencileri bekliyoruz." diye eğitimcilere seslendi. Sergiyi bugün; Tülay Başaran Anadolu Lisesi, Güzel Sanatlar ve 19 Mayıs  Lisesi, Sema Cengiz Büberci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile 15 Temmuz İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, öğretmenler nezaretinde sergiyi gezdi. Enes Bahadır

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.