KURT'TAN ARAKAN AÇIKLAMASI

KURT'TAN ARAKAN AÇIKLAMASI
Dünya Arakan’a sessiz

 AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, Arakan’da insanların inançları yüzünden zulme uğradığını, öldürüldüğünü belirterek, “ Dünya bu insanlık suçuna karşı asla sessiz kalmamalıdır” dedi

 AK Parti Samsun Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Dışişleri Komisyonu Kâtip Üyesi Hasan Basri Kurt Arakan'da yaşanan vahşetin bir insanlık suçu olduğunu söyledi. Kurt, “ Arakan sorununun uzun vadeli çözümü için uluslararası topluma büyük sorumluluk düşüyor. Dünyanın sessizliği bir utanç tablosudur. Türkiye, çözüm için yapıcı ve kararlı tutumunu sürdürecektir." ifadesini kullandı. Arakan'da yaşanan insanlık dramını sona erdirmek için her düzeydeki yoğun çaba ve girişimlerin devam ettiğini belirten Hasan Basri Kurt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu kapsamda temaslarının sürdüğünü vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İslam Birliği Teşkilatı dönem başkanı olarak İslam ülkeleri devlet başkanlarını tek tek arayarak Arakan konusunda daha güçlü baskı oluşturmalarını istediğini belirten Kurt, “ Herkesin sessiz kaldığı bu insanlık dramında, Türkiye insanlığın vicdanına seslenmektedir ve vicdanların sesi olmuştur. TİKA, AFAD, Kızılay hazır durumda. Arakan sorununun uzun vadeli çözümü için uluslararası topluma büyük sorumluluk düşüyor. Dünyanın sessizliği bir utanç tablosudur. Türkiye, çözüm için yapıcı ve kararlı tutumunu sürdürecektir. Dünya sırtını dönse de Türkiye Arakan’lı mazlumları yalnız bırakmayacaktır." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.