KURTLARIN İKTİDAR SAVAŞLARI

Bugün uzun zamandan beri ara verdiğimiz Tarihi Amisos Kentinde yaşanan hikâyeler serisine devam edeceğiz.

 

Konu kahramanlarımız, Amisos Ormanlarında yaşayan Kurtların iktidar savaşları. Hikâye kahramanlarımız daha önceki hikâye kahramanlarımızdan Tranociris, Sıhhatı Umumiyye Reisi Demirden Can Kurt, Hizbi Ebyaz Umum Reis Vekili Siyah Aslan, Maratonlar İmparatoru Çağ Atlayan Sahtekar KKurt  ve Kervancıbaşı olacak.

 

Bu kahramanların dışında hikâye figüranları olarak bazı kahramanlarımız olacak. Bir de Gökler’de seller gibi yalanlar söyleyen Kurt var ki; sormayın, dillere destan bir kurt bu. Normalde diğer Kurtlardan farkı yokmuş gibi davranan bu Kurt’un en büyük zaafı Avrupalı Kurtlara olan düşkünlüğüymüş.

 

Onun için Ormanda yaşayanlar bir yana, Avrupalı Kurtlar bir yanaymış. İlke, dürüstlük ve yalan konuşmamak onun için kıymeti harbiyesi olmayan şeylermiş. Yazının ilerleyen bölümlerinde hikâye kahramanımızla ilgili daha detaylı bilgileri vereceğiz.

 

Ancak o kahramanları yeri geldikçe sizlere tanıtacağız. O figüranları hikâyede lazım oldukları yerlerde kullanacağız. Hikâyemiz Tarihi Amisos Kentinde yaşanan Kurtların savaşı olup, gerçek hayatla uzaktan yakından ilgisi yoktur.

 

Amisos ormanlarında hükümranlık savaşını başlatan Tranociris, Amisos ormanlarında her türlü icraatı kafasına göre yapar, kimseyi umursamaz, diğer Kurtları hiç ciddiye almazmış. Ormanda yaşayan tüm hayvanlar bundan rahatsız olsalar da kimse bir şey yapamazmış. Kervancıbaşı, Tranocirise meydanı bırakmamak için bir hayli mücadele etmiş ama Tranocirisin Uluslararası Irmaklardaki Aslanlarla olan ilişkileri nedeniyle onu alt etmek çok zor bir işmiş.

 

Tranociris, Ormanda yaşayan ne kadar hayvan varsa onların tamamını kafaya alıp işini yürütürmüş. Hizbülebyazın, Amisos temsilcilerini her dönem kafaya almayı başaran Tranociris zaman zaman bazı sorunlarla karşılamaktaymış. En büyük sıkıntıyı da Kervancıbaşı’ndan çekmekteymiş.

 

Kervancıbaşı, Amisos Ormanları’nın, genel ormanlardaki temsilcilerinden birisi olunca yerine getirdiği Göklerde Seller gibi yalan konuşan Kurt ilk kazığı Kervancıbaşına atmış. Kervancıbaşı bu tür olaylarda fevkalade becerikli birisi olduğundan Göklerde Seller gibi yalan konuşan Kurt’u yemeyi kafaya koymuş.

 

Ancak Göklerde Seller gibi yalan konuşan adamın en büyük destekçileri Tranociris ile Çağ Atlayan Sahtekâr Kurt ve Siyah Aslanmış. Kervancıbaşı’nın yanında ise Sıhhati Umumiyye Resis Demirden Can Kurt ile Kırcaali Kasabasının Kurtu ile Kavak Bölgesindeki Kurtlarmış.

 

İki tarafın iktidar davası Amisos Ormanlarında yıllarca devam etmiş. Ormanların İmparatoru Amisos ormanlarında kendi temsilcisini seçmek için yaptırdığı araştırmalarda Göklerde Seller gibin yalan konuşan Kurt’un Amisos’taki yaşayanların sevmediği bir Kurt olduğunu öğrenince onu azletmek üzere diğer Kurtlara sorma gereği duymuş.

 

Kurtlardan Tranociris ile Siyah Aslan ve Çağ Atlayan sahtekar Kurt, Göklerde Seller gibi yalan konuşan Kurt’tan yana tavır koyarken Demirden Can Adam, Kervancıbaşı ve diğer iki kurt karşısında yer almışlar.

 

Hal böyle olunca ortaya büyük bir iktidar savaşı çıkmış.

 

Kurtların iktidar savaşı Amisos ormanlarında yaşayan tüm Hayvanlar Alemi’nde konuşulur hale gelip Amisos Ormanları’nın her köşesinde bu konular konuşulur hale gelmiş.

 

Tranocirisin ayak oyunlarının bilen Amisos sakinleri onun arkasında durduğu Gökte Seller gibi yalan konuşan Kurt’un ormanı terk edip inine çekilmesi yönündeymiş. Ancak Tranocirisin Uluslararsı Ormanlarda yaşayan Aslanlardan yardım isteyip İmparatoru ikna çabalarını da göz ardı etmemek lazımmış.

   

Amisos Ormanları’nda yaşanan bu iktidar savaşları yıllarca sürüp giderken asıl sıkıntıyı Amisos Ormanları’nın sakinleri yaşamışlar.

 

Tranociris, Amisos Ormanları’ndaki tüm yaşam alanlarını  perişan edip diğer sakinlerinin yaşamlarını perişan etmiş. Amisos Ormanları’ndaki iktidar mücadelesinin sonuçları tamamlanmadan bizim yazı bitti. Bir başka hikâyede görüşmek üzere kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR