KURT MERHUM MENDERES'İ ANDI

KURT MERHUM MENDERES'İ ANDI
Kurt, Adnan Menderes’in idam edilişinin 56. Yılı münasebetiyle bir mesaj yayınladı

Ak Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt merhum Başbakan Adnan Menderes’in bugün ve gelecek yıllarda hayır duaları ve minnetle anılan bir demokrasi kahramanı olduğunu bildirdi.

AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, Adnan Menderes’in idam edilişinin 56. Yılı münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

“Ömrünü millete hizmete adamış, merhum Adnan Menderes’i vefat yıldönümünde rahmetle anıyorum. Türk siyasi hayatının en önemli yapı taşlarından olan Menderes ve arkadaşları hayatlarını millete hizmet yolunda geçirdi. Ülkemiz demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla hayata geçmesinde, çok partili seçimin gerçek manasıyla uygulanmasında şüphesiz en büyük paye Adnan Menderes’ aitti. “Yeter!  Söz Milletindir” düsturuyla, milli iradeye verdiği önem ve yaptığı hizmetlerle aziz milletimizin gönlünü kazanmış, bugün de hayırla edilmeye devam etmektedir.

Ülkemizin başına karanlık bir bulut çöken, milli iradeyi rafa kaldırıp silah zoruyla yönetime el koyan askeri vesayet dönemlerinin en büyük kurbanı olarak bugün hala tüm vicdanlarda bir yara olan Merhum Başbakan Adnan Menderes ve yol arkadaşları; Fatin Rüştü Zorlu ile Hasan Polatkan’ı idam edilmelerinin 56. Yılında rahmet ve hürmetle anıyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.