Kurt ‘’Hepimizin gurur kaynağı’’

Kurt ‘’Hepimizin gurur kaynağı’’
Dışişleri Komisyonu Üyesi ve Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt yurt dışı temaslarına devam ediyor.

AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, Kosova’da düzenlenen Avrupa Parlamentoları Dışişleri Komisyonları Zirvesi’ne katıldıktan sonra Üsküp’e geçerek burada temaslarını sürdürdü.

Üsküp Büyükelçisi Sayın Tülin Erkal Kara’yı makamında ziyaret eden Kurt, “Üsküp ile Türkiye’nin ilişkisi iki farklı devlet ilişkilisinden çok daha ileri seviyelerdedir. Üsküp’te yaşayan binlerce soydaşımız bulunmaktadır. Üsküp İstanbul’un, Ankara’nın ve Manisa’nın kardeş şehridir. Sayın Büyükelçimizin buradaki varlığı büyük bir önem arz etmektedir. Kendisine başarılı çalışmalarının devamını diliyorum ” şeklinde konuştu. Büyükelçilik çalışanları ile hatıra fotoğrafı çektiren Kurt daha sonra buradan ayrıldı.

HEPİMİZİN GURUR KAYNAĞI

Üsküp’te bulunan Yunus Emre Enstitüsünü ziyaret eden Milletvekili Hasan Basri Kurt, yapılan faaliyetler hakkında bilgi aldı. Yunus Emre Enstitüsü’nün buradaki varlığının ve işlevinin çok önemli olduğunu vurgulayan Milletvekili Kurt, “Yunus Emre Enstitüsü bizim resmi sınırlarımızın dışında ama gönül köprülerimizin her daim var olduğu coğrafyalarda ecdadımızın bugünlere bıraktıkları eserleri yaşatarak, kültürel mirasımıza sahip çıkarak çok ulvi bir görevi ifa ediyor. Çok kısa zamanda birçok ülkede temsilcilik açan Yunus Emre Enstitümüzün bu başarısı hepimizin gurur kaynağı oluyor. Bugün Üsküp, Tiran, Belgrad, Saraybosna, Priştine ve daha onlarca Avrupa şehrinde Osmanlı’nın eserlerini ve kültürel mirasını görmek mümkün. Biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve kurumlarıyla bu mirasa sahip çıkıyoruz ve çıkmaya da devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.