KURT ‘DAN HAVZA VE ASARCIK’A ÇIKARMA

KURT ‘DAN HAVZA VE ASARCIK’A ÇIKARMA
AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt TBMM’de bütçe görüşmeleri öncesinde geldiği memleketi Samsun’da çalışmalarına aralıksız devam ediyor

Havza  Ziraat Odası’nda Ziraat Odası Başkanı Coşkun Genç ve Yönetimi, Ak Parti Havza İlçe Başkanı Mahmut Karahan ve ilçe yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet ile bir toplantı  gerçekleştiren Milletvekili Hasan Basri Kurt, “Havza’da tarımsal çeşitliliği artırmak zorundayız. Milli Tarım Projesi kapsamında her bölgeye uygun ürünün yetiştirilmesine destek verilecek. Samsun Milli Tarım Projesinde en çok destek alacak iller arasında, Damızlık Hayvan Yetiştiriciliği, Besi Hayvanı Yetiştiriciliği gibi birçok alanda destek kapsamında. Ayrıca hayvancılık konusunda diğer destekler de artırılmış durumda. Havza bölgesinde Ladik İbi – Havza sulama projesi de hayata geçtikten sonra gerek ürünlerin sulanması, gerek de hayvancılık için meraların sulanması konusunda büyük bir mesafe alınmış olacak. İnşallah ilerleyen dönemde Havza çiftçisinin yüzünü güldüreceğiz.” Dedi. Toplantının ardından Milletvekili Hasan Basri Kurt ve beraberindeki  heyet , Havza hayvan pazarını ziyaret etti. Havza Ziraat Odası Başkanı Coşkun Genç, “Sayın Milletvekilim, Havza’ya hiç yakışmayan bir hayvan pazarımız var. Buranın daha modern hale getirilmesi için desteklerini bekliyoruz” sözlerine karşılık Milletvekili Hasan Basri Kurt, Havza’ya  daha modern, daha sağlıklı bir hayvan pazarı yapılması gerekiyor. Önümüzdeki günlerde burayla ilgili bir çalışma yapacağım.” Açıklamasında buludu.

Ziraat Odasında gerçekleştirilen toplantının ardından, Hasan Basri Kurt ve Havza İlçe Başkanı Mahmut Karahan, Havza Ticaret Odası Başkanı Erkan Acar ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret ettiler. Havza TSO Başkanı Erkan Acar’ın Havza Organize Sanayi ile ilgili sunumuyla başlayan toplantıda, Havza OSB’nin en kısa zamanda faaliyete geçmesi için neler yapılacağı görüşüldü. Milletvekili Hasan Basri Kurt, “Karadeniz Bölgesinin en büyük Organize Sanayi Bölgesi Havza’da olacak. Bu hem Samsun hem Havza için büyük bir şans ve imkan. Ben milletvekili olarak Erkan Başkanımla sürekli irtibat halindeyim. Tarımsal Ürün İşleme’den Karma OSB’ye dönüştürme sürecinde, alt yapı ve diğer hizmetler için ödenek çıkarılması hususunda elimizden geleni yaptık ve yapmaya devam edeceğiz.  Havza’yı demiryolu, karayolu ve denize olan yakınlığını kullanarak inşallah birkaç sene içinde büyük iş imkanları olan bir OSB şehri haline getireceğiz.” İfadelerinde bulundu.

Havza’nın ardından Asarcık’a ziyaret düzenleyen Milletvekili Hasan Basri Kurt’u Asarcık Ak Parti İlçe Başkanı Hami Karakaş ve Yönetim Kurulu üyeleri karşıladı. Asarcık İlçe Başkanlığında gerçekleşen toplantıda Milletvekili Hasan Basri Kurt ilçe yöneticilerinden gelen talepleri tek  tek not alarak çözüme kavuşturulması için elinden geleni yapacağını söyledi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.