Kurt '' Açık Bir Diyalog Halindeyiz''

Kurt '' Açık Bir Diyalog Halindeyiz''
Kosova Meclisi Dışişleri Komisyonu’nun ev sahipliğinde düzenlenen zirveye AB ülkeleri meclislerinin dışişleri komisyonlarının yanı sıra Avrupa Parlementosu (AP) üyeleri de katıldı.

Avrupa Ülkeleri Parlementolar Dışişleri Komisyonları Zirvesi Kosova’nın başkenti Priştine’de başladı.

Kosova Meclis Başkanı Kadri Veseli, açılışta yaptığı konuşmada, Kosova’nın öncelikli hedefinin Avrupa Birliği’ne entegrasyonu sağlamak olduğunu ifade etti. Kosova’nın iyi komşuluk politikasına bağlı olduğunu belirten Veseli, “Son yıllarda komşumuz Sırbistan ile karşılıklı tanıma yolunu açacak olan ilişkilerimizin normalleşmesi için açık bir diyalog halindeyiz.” Dedi.

“DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKTIĞIMIZ İÇİN BİZİ ELEŞTİRDİLER”

Zirveye katılan TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi ve Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, Avrupa Birliği’nin son yıllarda güvenirliliği kaybettiğini, bu yüzden yeni bir yaklaşım oluşturması gerektiğini ifade etti.

Yasa dışı göç konusuna da değinen Kurt, birçok AB ülkesinin kapılarını kapattığını dönemde Türkiye’nin tüm sığınmacıları kabul ettiğini belirtti.

Kurt, Fettullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz Hain Darbe Girişiminin ardından Avrupalı dost ülkelerden darbe karşıtı bir tepki beklediklerini ancak Avrupa’da ki derin sessizliğin Türkiye’yi hayal kırıklığına uğrattığını vurguladı.

AB’nin küresel bir etkiye sahip olması için kapılarını açık bırakması gerektiğini belirten Kurt, “Demokrasimize sahip çıktığımız için bizi çok eleştirdiler. Hiç kimse benzer eleştirileri Fransa OHAL ilan ettiğinde dile getirmedi. Türk Halkı bunu çifte standart olarak görmektedir. Bizim 15 Temmuz Demokrasi mücadelemizde 246 vatandaşımız tanklara karşı kendini siper ederek şehit oldular.”

Zirve’de ayrıca, Balkan Ülkeleri arasında iş birliğinin geliştirilmesi, göç krizi, bölgede terör ve aşırıcıkla mücadele konuları ele alınacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.