KURBANLIK FİYATLARI AÇIKLANDI

KURBANLIK FİYATLARI AÇIKLANDI
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar kurbanlık fiyatları hakkında bilgi verdi

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, illere ve canlı ağırlığa göre farklılık göstermekle birlikte kurbanlık fiyatlarının hayvan başına, büyükbaşta 2 bin 850 lira ile 15 bin 200 lira arasında, küçükbaşta ise 450 lira ile 1700 lira arasında değişeceği; canlı ağırlık fiyatının da kilogram başına büyükbaş hayvanlarda kilogram başına 14 ile 22 lira, küçükbaş hayvanlarda 11 lira ile 20 lira arasında olacağını tahmin ettikleri bildirdi.
Bayraktar, Birlik Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında kurbanlık fiyatlarını açıkladı. Bu yıl 12 Eylül’de Kurban Bayramı’nın kutlanmaya başlanacağını hatırlatan ve hayırlı, huzurlu bir bayram dileyen Bayraktar, bilindiği gibi, kurbanlık satışlarının illere ve bölgelere göre farklılık arz ettiğini, kimi yerlerde canlı kilogram ve et fiyatı üzerinden, kimi yerlerde ise canlı hayvan üzerinden pazarlık yöntemiyle satış yapıldığını kaydetti. 
Şemsi Bayraktar, Ziraat Odalarından aldıkları bilgilere göre, bu yıl Kurban Bayramı döneminde kurbanlık fiyatlarının; illere ve canlı ağırlığa göre farklılık göstermekle birlikte hayvan başına, büyükbaşta 2 bin 850 lira ile 15 bin 200 lira, küçükbaşta ise 450 lira ile 1700 lira arasında değişeceği; canlı ağırlık fiyatının da kilogram başına büyükbaş hayvanlarda 14 ile 22 lira, küçükbaşta kilogram başına 11 lira ile 20 lira arasında olacağı tahmin ettiklerini belirtti.
Görüldüğü gibi, kilogram fiyatının, büyükbaşta inek, düve, tosun, küçükbaşta koyun, keçi olmasına ve illere göre büyük farklılıklar arz 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.