KURALSIZ BÖLGE!

KURALSIZ BÖLGE!
Atakum İlçesi'nde yer alan daha önce Altınkum adıyla Belde Belediyesi'nin bulunduğu bölge Karayolları ve Trafik Müdürlüklerince, Emniyet birimlerince sanki gözden çıkarılmış bir bölge.

Bu bölge; yaz-kış yaşayan ve yaz gelince de nüfusu oldukça artan, deniz mevsiminde ise tercih edilen bir bölge. 

KURALLAR HİÇE SAYILIYOR
Samsun'un en gözde mevkii olan İncesu'ya akın eden vatandaşlar, Çakırlar Orman Piknik'te mesirenin tadını çıkarırken, deniz kenarında olanlar ise serinlemek için Karadeniz'in soğuk sularıyla buluşuyor. Ancak ne var ki, İncesu Atatürk Bulvarı'nda Trafik uyarı işaretleri olmadığından kurallar hiçe sayılıyor.

AKROBAT OLMAK GEREKİR
İncesu Deresi, Turgut Özal Kız Öğrenci Yurdu'ndan başlayıp, Çakırlar ve Çatalçam'a kadar uzanan Atatürk Bulvarı'nın devamı olan Karayolu'nda Işıklı-ışıksız hiçbir tabela bulunmamaktadır. Yan yollarında yapılarak asfaltlandığı bu güzergahta karşıdan karşıya geçmek için akrobat olmak gerekir.

YARIŞ ALANI OLMUŞ
Yan yolların da kullanılmaya başlanması nedeniyle, araçların nereden geleceği-gideceği belli değil. Her taraftan araçlar gidip geliyor. Tabela yok, uyarı yok. Bu yol sanki Allah'a emanet. Hız alabildiğine, burası yarış alanı. Samsun-Bafra, Bafra-Samsun istikametine dakikada en az 100 araç karşılıklı gidip geliyor. 

HER YOL SERBEST!
Böyle bir yol, böyle bir düzen Türkiye'nin hiç bir yerinde görülmemiştir. Bu karayolu  Atatürk Bulvarı İncesu Bölgesi, Gece Kulüplerinin, pavyonların sıra sıra dizildiği, sarhoşların cirit attığı, alkollü olarak araç kullandığı, gece gündüz araçların hız sınırını tanımadığı bir bölge.  Argo tabirle bu bölgede 'Her yol serbest'.

SÜRÜCÜYE BIRAKILMIŞ
Araçların hız sınırını aşarak birbiriyle yarıştığı, Karayollarınca, Trafik Müdürlüğünce uyarı levha ve tabelaların olmaması nedeniyle sürücünün inisiyatifine bırakıldığı bu karayolu, aracını denemek isteyenlerin tercih ettiği, drift atanların, makas yapanların, kuralsız araç kullanma zevkini tatmak isteyenlerin gözdesi. Mehmet Hazinedar

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum