Kuraklık ve Sel Felaketleri Etkinliği

Kuraklık ve Sel Felaketleri Etkinliği
BAFRA ANADOLU LİSESİ'NDEN KURAKLIK VE SEL FELAKETLERİ ETKİNLİĞİ

 Bafra Haber/ Bafra Anadolu Lisesi, 2016 yılında yaşanması muhtemel kuraklık ve sel felaketlerine karşı bir uyarı etkinliği yaptı.

Etkinliği düzenleyen Bafra Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Naim Okay , öğrencileriyle Bafra Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirdikleri etkinlikte, vatandaşlara Bafra Orman Fidanlık Şefliği'nden temin edilen 700 adet çam fidanını ücretsiz dağıttı.

Biröğrenci dünyanın falına bakarken bir öğrenci de dünyanın, çevrenin, yeşilliğin öldüğünü, imam kıyafetiyle sembolize eden temsili bir sela okudu.

Öğretmen Naim Okay konuyla ilgiliolarak şunları söyledi:

" Bafra Anadolu Lisesi olarak bu  hoyratça kullanıma, tehike çanlarımızı çalarak tepki göstermek istedik. Burada yaklaşıkolarak 700 adet çam fidanımız var. Halkımıza buradaki olabilecek çevre felaketlerini duyururken aynı zamanda umut olsun diye onlara birer fidan dağıtacağız.

Umuyorum 2016 yılı, 2015 yılından daha güzel olur. Sel felaketleri bu anlamda daha az olur ve umduğumuz, beklediğimiz güzel günlere, güzel yeşil doğaya ve Dünya'ya kavuşmuş oluruz. Bir de unutmayalım bu doğanın sınırı yok. Ülkenin sınırı var ama doğanın sınırı yok.

Burada olabilecek bir çevre felaketi, dünyanın herhangi bir yerindeki olumsuzluğu etkilediği gibi doğadaki olumsuzlukları da buraya yükleyecek. O yüzden biz buradan bütün dünyaya haykırıyoruz. Bütün dünyaya tehlike çanlarımızı çalıyoruz İngilizce ve Türkçe pankartlarımızla. Umuyoruz 2016 bir önceki yıldan çok ama çok daha güzel olur."

Naim Okay öğretmenin bu anlamlı konuşması öğrenciler, öğretmenler, idareciler tarafından alkışlarla karşılık buldu.

Etkinliğe Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra Anadolu Lisesi Müdür yrdımcıları Osman Zeki Öğreten ve Md. Yrd. Serdar Yaşar, okul öğrenci ve öğretmenleri ve kalabalık bir halk topluluğu katıldı.

Vatandaşlar, dağıtılan fidanları alabilmek için adeta yarış halindeydiler.

Oktay ZERRİN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.