KÜLÜNK'TEN 15 TEMMUZ DEĞERLENDİRMESİ

KÜLÜNK'TEN 15 TEMMUZ DEĞERLENDİRMESİ
Metin Külünk Samsun AKM'de konuştu

AK Partili Külünk: 15 Temmuz'un birinci hedefi Erdoğan'dı
 
AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, "15 Temmuz'un doğrudan birinci hedefi Recep Tayyip Erdoğan'dı. İkinci etabı da Putin'i tasfiye etmekti" dedi.

 Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansa AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk  konuşmacı olarak katıldı. 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili açıklamalarda bulunan Külünk, "1'inci Dünya Savaşı bitmedi sadece ara verildi. 2'nci Dünya Savaşı bitti. Ara verilen 1'inci Dünya Savaşı. Berlin Duvarı'nın yıkılışının arkasından 1'inci Dünya Savaşı önce Balkanlarda devam etmeye başladı. Etnik milliyetçilik üzerinden egemenlik kavramının üzerinden Yugoslavya paramparça edildi. Balkanlar paramparça edildi. Balkanlar neredeyse doksanlı yılların sonuna kadar kana, gözyaşına, barut kokusuna mahkum edildi" dedi. Külünk, sözlerine şöyle devam etti:"Suriye ve Irak'taki gelişmelerin ardından bizim coğrafyamızı, özellikle Türkiye'yi Balkanlaştırma operasyonun adı doğrudan 15 Temmuz operasyonudur. 15 Temmuz'da bu coğrafyayı, Türkiye'yi iç savaşa, Türkiye'nin enerjisi içeride tüketilirken, Türkiye'nin güneyinden Suriye'nin kuzeyinde bir PKK, bir PYD koridoru Akdeniz'e çıkartarak bizi Ankara'nın çevresine sıkıştırıp, güneyimizde bir PKK, PYD koridoruyla Akdeniz'e çıkıp, bizi bir daha Orta Doğu'ya çıkamaz hale getirerek ardından da bu 1'inci dünya savaşının devamı ikinci etabı Kafkasya'yı Balkanlaştırmaktı. 15 Temmuz'un doğrudan birinci hedefi Erdoğan'dı. 15 Temmuz'un sadece İstanbul ve Ankara'da dondurulmuş olmasının yani İstanbul ve Ankara'ya sıkıştırılmış olmasının sebebi doğrudan Erdoğan'ı şehit ederek ortadan kaldırmaktı. 15 Temmuz'un Türkiye'yi Balkanlaştırma hedeflerinin gerçekleştirilme şartı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı doğrudan ortadan kaldırmaktı. İkinci etabı da Putin'i tasfiye etmekti". Konferansın sonunda, Külünk'e hediye takdim edildi.

Atatürk Kültür Merkezi'ndeki konuşmaya OMÜ Rektörü Sait Bilgiç, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem göksel ve çok sayıda davetli katıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.