“Kültürel Semboller" Minyatür Sergisi Açıldı

“Kültürel Semboller" Minyatür Sergisi Açıldı
Zeytinburnu Belediyesi, 2015-2016 kültür sanat sezonunu, Cahide Keskiner ve öğrencilerinin çalışmalarının yer aldığı 'Kültürel Semboller' adlı karma minyatür sergisiyle açtı.

Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi'ndeki 'Kültürel Semboller' adlı karma minyatür sergisinin açılışa katılan Belediye Başkanı Murat Aydın, Cahide Keskiner'in, kültür-sanatta Türkiye'nin yetiştirdiği en büyük değerlerden biri olduğunu vurgulayarak, "Hocamızın 50. sanat yılı münasebetiyle bir katalog çalışması yapmıştık. Şimdi de atölyesinde, öğrencileriyle birlikte üretilen eserleri kültür merkezinde sergiliyoruz." dedi. Etkinlikte konuşan Keskiner de küratörlüğünü Mehmet Lütfi Şen'in yaptığı sergiye ilişkin, katılımcılara minnettar olduğu belirterek, "Bize bu imkanı sağlayan Zeytinburnu Belediyesi’ne, sanatçı arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum.” ifadesini kullandı. 

Cahide Keskiner Atölyesi eğitmenlerinden Sabiha Koç, Keskiner'in semboller hakkında çalışma yapmalarını istediğini aktararak, çalışmalarında uluslararası, dini ve mitolojik semboller seçtiklerine vurgu yaptı.

"SEMBOLLERLE, KONUŞMADAN DA BAZI ŞEYLERİ ANLATABİLİRİZ."

Sergide eserleriyle yer alan Keskiner’in öğrencilerinden Zehra Çekin, bir yıldır Keskiner yönetiminde hazırlandıklarını kaydederek, "Çok geniş konulu bir sergi. Semboller hayatımızda önemli bir yer taşıyor ve nesilden nesile aktarılıyor. Mesela 'gül' Hz. Muhammed'in, 'lâle' Allah'ın, 'kartal' güç ve kudretin, 'nar' süreklilik ve doğurganlığın sembolüdür. Bunlarla, konuşmadan da bazı şeyleri anlatabiliriz. Bu sergiyi, büyük bir projenin başlangıç sergisi olarak düşünebiliriz." diye konuştu.

 Keskiner'in bir başka öğrencisi Nükhet Sağıroğlu ise çok heyecanlı olduğunu dile getirerek "21 senedir hocamla çalışıyorum. Minyatür anlamında çalışılmamız fikri Cahide Hocamızdan geldi.  Bu bir başlangıç, daha ilaveler de olacak." şeklinde konuştu. 

Sanatseverlerin ilgi gösterdiği sergide, kanun sanatçısı Göksel Baktagir de bir dinleti gerçekleştirdi. Kültürel sembollerin minyatür yorumuyla sunulduğu sergide, 19 sanatçının yaklaşık 1 yıllık çalışmalarından oluşan 30 eser yer alıyor.

Sergi, 10 Kasım'a kadar ziyaret edilebilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.