KÜLTÜREL MİRAS KORUNUYOR

KÜLTÜREL MİRAS KORUNUYOR
İlkadım Belediyesi Türk İslam Sanatları Merkezi kültürel miraslara sahip çıkıyor

İlkadım Haber

Erdoğan Tok

Kadim Türk İslam kültür ve sanat mirası İlkadım Belediyesi tarafından açılan Türk İslam Sanatları Merkezi’nde korunarak geleceğe taşınıyor.

Selahiye Mahallesi 100’üncü Yıl Bulvarı üzerinde restorasyonu yapılan Eski Samsun  Evlerinin iç dekorasyonunu tarihi dokusuna uygun olarak dizayn eden İlkadım Belediyesi tarafından hizmete açılan Türk İslam Sanatları Merkezi’nde kadim sanatlar canlandırılıyor.

USTA-ÇIRAK İLİŞKİSİ…

UNESCO’nun korunacak kültürel miraslar listesine alınan ebru sanatının yanı sıra, hüsn-ü hat, tezhip, kaligrafi ve ney sanatlarının eğitiminin de verildiği İlkadım Belediyesi Türk İslam Sanatları Merkezi, usta-çırak yöntemi ile öğrenci yetiştiren bir merkez hüviyetinde. 

MİRASI KORUYACAK SANATKARLAR YETİŞTİYOR

Türk-İslam medeniyetinin köklü kültüründen alınan ilhamı yeni nesle tanıtmak ve aktarmak için belediye olarak Türk İslam Sanat Merkezi’ni açtıklarını söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “ Medeniyetin ve toplum kültürünün göstergesi olan sanat, aynı zamanda geleceğe bırakılan bir izdir. Tarih boyunca insanları bıraktıkları sanat eserleri ile tanırız ve biliriz. Kalıcı olmak, iz bırakmak, kültürlerini, değerlerini ve duygularını aktarmak adına sanat eserleri ortaya konulmaktadır. Biz de belediye olarak bu düşünceden hareketle, kadim kültürümüzden bizlere miras kalan hüsn-ü hat, tezhip, kaligrafi, ney ve ebru sanatlarını içinde barındıran medrese hüviyetinde bir merkez açtık. Gayemiz, burada verilen eğitimlerle, usta-çırak ilişkisi içerisinde öğrenci yetiştirerek camiaya yeni ustalar ve üstadlar  kazandırmaktır. Bu konuda alanlarda tanınmış, ün yapmış, tecrübeli hocaları İstanbul’dan ve diğer illerden getirmek suretiyle eğitimler verdiriyoruz.” dedi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.