KÜLTÜR MERKEZİ YENİLENİYOR

KÜLTÜR MERKEZİ YENİLENİYOR
Unkapanı'nda tarihi yıkım başladı, yenisi bir yılda tamamlanacak

İLKADIM HABER

ERDOĞAN TOK;

 

 

Unkapanı Kültür Merkezi'nde  tarihi yıkım başladı. Yıkımı önceki gün başlayan Unkapanı Kültür Merkezi'nin yerine  yenisi 1 yıl içinde tamamlanması planlanan sosyal, kültürel, sportif ve ticari yaşam alanlarına dönüşecek dev bir kültür ve yaşam merkezi inşa edilecek.

30 YIL ÖNCE KAPALI PAZAR YERİYDİ.

1986’da kapalı pazar yeri olarak inşa edilen son 15 yıldır İlkadım Belediyesi tarafından kültür merkezi olarak kullanılan Unkapanı Kültür Merkezi’nin yıkımı başladı. 30 yıllık tarihi geçmişi olan eski yapının bina ömrünün azalmasıyla dış yüzeyinde çatlama ve dökülmeler iyice baş gösterip tehlike arz etmeye başlayınca bina ile ilgili yıkım kararı alındı.

MİMARİSİYLE MUHTEŞEM DÖNÜŞÜM!

Önceki gün yıkılmaya başlayan binanın yerine ise, muhteşem mimarisi ile birlikte sosyal, kültürel, sportif ve ticari yaşam alanlarına  dönüşecek. Bu dönüşüm Unkapanı mahallesinin modern anlamda değişim ve gelişimine de  büyük katkı sağlayacak.

SOSYAL, KÜLTÜREL, SPORTİF VE TİCARİ YAŞAM ALANLARI...

Yeni ve modern yapısıyla birçok ihtiyaca cevap verecek şekilde planlanan Yeni Kültür ve Yaşam Merkezi bölgenin çehresini değiştirecek. Yeni binanın ilk katı dükkânlardan oluşurken zemin katta planlanan 200 araçlık otoparkı ile şehrin en büyük sorunlarından olan otopark sorununa önemli ölçüde çözüm olacak. Yeni yapının 1 ve 2’nci katlarında kültür merkezi ve hanımlar kültür ve yaşam merkezi ve spor salonu yer alacak. Modern yapının en üst katı ise düğün salonu olarak vatandaşların hizmetine sunulacak.

OTOPARK SIKINTISINI RAHATLATACAK!

Yıkımı tamamlandıktan sonra 1 yıl içerisinde yeni binanın tamamlanacağını belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok; “Yeni Kültür ve Yaşam Merkezimiz 1 yıl içinde tamamlanacak. Nüfus yoğunluğunun fazla olduğu ve merkez mahallelerimizden olan Unkapanı Mahallemize yakışan modern bir kültür ve yaşam merkezi olacak binada otopark sorununa da çözüm getiriyoruz. Kültür ve Yaşam Merkezimiz özellikle hanım kardeşlerimizin sosyal hayata katılmalarında büyük rol oynayacak. Spor salonu ile sağlıklı yaşamın merkezi olurken vatandaşlarımız şık bir salonda düğün, nişan, sünnet ve benzeri etkinliklerini gerçekleştirebilecek. İlkadım’a altın çağını yaşatacağız diye söz vermiştik. Verdiğimiz sözleri bir-bir yerine getiriyoruz,” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum