KÜL YAKMA TÖRENİ ...

KÜL YAKMA TÖRENİ YAPMANIN ZAMANI GELDİ

       Orta  Asya, Afrika, hatta bazı Avrupa ülkelerinde dahi ölüler yakılıp külleri nehre atılma geleneği vardır. Hindistan'da  ölenleri yakıp Manş nehrine atmak  dini geleneklerinden olup, bazıları Manş nehrine atmak yerine külleri bir şişeye koyup ömür boyu evinde saklar. Bu gelenek bizim inancımızda  yasaklanmıştır. Bu konuyu dile getirme nedenim dün yapılan  Ak Parti İlkadım İlçe kongresinde alınan sonuçtur.

            Dünkü yazımda da belirttiğim gibi  Mustafa Numanoğlu insan olarak iyi bir insan ancak arkasındaki  isimler fevkalade yanlış isimler olduğundan İhsan Kurnaz'ı ehveni şer olarak değerlendirip, desteklenmesi gerektiğini yazmıştım. Aslında  İhsan Kurnaz  çok makbul bir adam değil ama karşısındakilere bakıldığında bir gömlek üstün  olduğundan ona ehveni şer dedim. Mustafa Numanoğlu'nu destekleyen  o kadar çok eski siyasetçi vardı ki çıkardıkları ses çok fazla olduğundan  verdikleri imaj seçimi  alacakları yönünde bir imajdı  ama sonuç hiç de öyle olmadı.

            Adem Güney'den, kayınçoma, odasız müşavirden  Ali  Akyüz'e Sandukacu İbraam Efendi'den  Ak Parti'ye dümdüz giden adama dek herkes  Mustafa Numanoğlu'nu destekliyordu, hatta Osman Genç dahi onu desteklediği söylenmekte. Bu kadar güçlü bir ekibin karşısında İhsan Kurnaz'ı sadece Cemal Yılmaz Demir destekliyordu, Vezir Hazretlerini bir kaç adamı da onu desteklese de onların kıymeti harbiyesi olmadığından  kim ne derse desin bu seçimin galibi Cemal Yılmaz Demir'dir.

            Peki diğer ıskartaya çıkmış eski siyasetçileri ne yapacağız derseniz onları yakıp küllerini Marmara denizine veya  yurt dışındaki bir denize  atacağız, Karadenize atarsak doğru olmaz çünkü denizi  kirletebilirler. Bunca uğraşa rağmen bunca siyaset adamı 109 delegenin oyunu almış ise bu insanlar artık bu şehri terk etmeleri gerektiği kanaatindeyim. İhsan  Kurnaz'ı destekleyen  Cemal Yılmaz Demir 292 oyu almış ise buna şapka çıkarmaktan başka yapacak bir şey yoktur.

            Yenilen pehliven güreşe doymazmış, bizim kuyucubaşının deyimi ile bu arkadaşlarımızın sırtı çimenden kalkmayacağı açıkça ortada iken hala daha piyasada dolaşabiliyor iseler  buna da pes demekten başka diyecek bir şey bulamıyorum. Sevgili kayınçom İhsan Kurnaz'ın listesinden il delegesi olamadığı için bir hayli rahatsız olmuş, hatta ortalığı karıştımaya kalkmış ama muvaffak olamamış, sandukacı İbraam efendi bir hayli  yakınını listelere doldurmuş kayınçosundan köylülerine  varıncaya dek bir çok kişiyi Mustafa Numanoğlu'nun listesine yerleştirmş, seçimi alabilmek için her işe yolu da denemiş yerleştirdiği adamları arayıp vefa borçlarını ödemelerini istemiş. Ne kadar güzel değil mi? Devlet dairesi  babasının mülkü ya şayet  istediği yere oy vermezlerse hakkını helal etmeyecekmiş!..

            Benim acizane tavsiyem bu arkadaşlar sık, sık yurdışına çıkıp bazı özel ve güzel!.. işler yaptıklarını bilmeyen yok o halde hepsi bir araya gelip birlikte yurt dışına çıksınlar ve Hindistan'a idip orada kendilerini yaktırıp,  küllerini de  manş denizine  atsınlar. Bir kısmının külleri bana lazım onları ne yapacağımı sorarsanız  okur, üfler suyunu hastalara içiririm, içenler derhal öbür dünyayı boylar. Önümüzdeki süreçte siyasetin patronu belli olmuştur. Hayırlısı Allah'tan. İyi haftalar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR