Kul : Sağlıklı Yaşamak İstiyoruz.

Kul : Sağlıklı Yaşamak İstiyoruz.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Samsun Sağlık Müdürlüğünce düzenlenen ''Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Yürüyüşü''ne katıldı.

Her platformda santralin zararlarını dile getiren ve programa katılan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul “Sağlıklı Yaşam için termik santrallere hayır” broşürü ile yürüdü.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu; Samsun Valisi İbrahim Şahin, Ak Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, İl Sağlık Müdürü Yusuf Köksal, bakanlık yetkilileri,Hastane yöneticileri ve başhekimleri, öğrenciler ve vatandaşlarla birlikte “Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Yürüyüşü” yaptı. Sevgi Cafe'nin önünden başlayan yürüyüş, Sahil Yolu boyunca Yalova Gemisi'ne kadar gidilip geri dönülerek başladığı yerde son buldu.
TARİH HEPİMİZDEN HESAP SORAR
Yeşil çevre, temiz Terme, sağlıklı yaşam için termik santrallere hayır broşürü ile yürüyüşe katılan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul “Maalesef ilçemize kömürlü santral yapılmak isteniyor. Buda ne demektir. Burada yaşayan insanların sağlığını düşünmüyorlar. Sermaye burada insan hayatını değil kendi rantını düşünüyor. Bu bölgede zaten doğalgaz ile çalışan bir santral var. İnsan sağlığının her şeyin üstünde olduğunu biliyoruz. Para her şey demek değildir. Biz bugün karşı gelmezsek tarih hepimizden hesap sorar.” Dedi.
SAĞLIK BAKANLIĞI SÖZ SAHİBİ OLMALI
Kömür varsa sağlık yok diyen Başkan Kul “Halk sağlığını böylesine tehdit eden bir konuda Sağlık Bakanlığı muhakkak söz sahibi olmalı. Endüstri ve enerji projelerine dair planlama süreçleri Bakanlıkça gözden geçirilmeli ve sağlık açısından değerlendirilmeli. Hava kirliliğine yol açarak hayatı tehdit edecek projelerin planlama, izin ve denetim süreçlerinde Sağlık Bakanlığının karar verici kurumlardan biri olması gerektiğini düşünüyorum. Sağlıklı yaşamak için kömürlü santral istemiyoruz.” Dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.