Kuduz olduğu 'düşünülen' iki köpek vurularak öldürüldü

Kuduz olduğu 'düşünülen' iki köpek vurularak öldürüldü
BOLU'nun Gerede İlçesi'nde belediye ekipleri kuduz olabileceği düşüncesiyle iki köpeği tüfekle vurarak öldürdü.

BBP Bolu İl Başkanı Mahmut Alan bu duruma tepki göstererek, görevliler hakkında şikayetçi oldu.
Gerede Belediyesi Veteriner Müdürlüğü ekipleri dün akşam ilçe merkezinde kuduz olabileceğini düşündükleri iki köpeği tüfekle vurarak öldürdü. Haber verilmesi üzerine ilçeye giden BBP Bolu İl Başkanı Mahmut Alan, Gerede Belediyesi Veteriner Hekimi Hüseyin Bal ile görüştü. Hüseyin Bal, mahalle sakinlerinden başıboş köpeklerle ilgili şikayetler geldiğini belirterek elindeki dilekçeyi okudu. Mahmut Alan'ın "İllaki vurmak mı lazım?" diye tepki gösterdiği Hüseyin Bal, "Biz o köpekleri orada gördük. Köpeklerde salya ve sümük olduğu tespit edildi. Mesleki tecrübemize dayanarak kuduz olabileceğini düşündük" dedi. Mahmut Alan'ın hayvanları veteriner hekime götürüp tespit yaptırmak istediğini söylemesi üzerine Hüseyin Bal, "Hayvanları sonra alırsınız. Şu an bizde değil. Ben köpekler kuduzdur demiyorum. Ben mesleki olarak kuduz olup olmağına emin değilim. Sadece kuduz şüphesi. O köpeğin yüzde bir dahi kuduz olma şüphesi varsa o köpek vurulur" diye konuştu.

Mahmut Alan ısrarla vurulan köpekleri isterken, köpeklerin kendilerine verilmemesine tepki gösterdi. Mahmut Alan daha sonra ilçe polis merkezine giderek köpekleri vuranlar hakkında şikayetçi oldu. Köpeklerin kuduz olup olmadığı tespit edilmeden tüfekle vurulmasının yanlış olduğunu belirten Mahmut Alan, şöyle dedi:

"Veteriner arkadaş bundan bir ay önce köpeği ayı sandı diye ulusal medyaya düştü. Köpeği ayı sanan veteriner şimdi de bunun savunmasını yapıyor. Yani 'Ben bu köpeği gördüm, kuduz olabilir vurun bunu'. Böyle bir uygulama olabilir mi? Çok yanlış, kesinlikle yanlış. Allah'ın yarattığı bir cana zarar veriyorsunuz bunun cezası ufak tefek para cezası. Ağzında salya var demişti fotoğrafları dikkatli inceledim, bir tane salya tanesi yok ağzında hayvanın. Demek ki Allah'ın yarattığı cana değer bu kadar veriliyor." (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.