KUDÜS'E GİTTİ...

KUDÜS'E GİTTİ...
Başkan Genç Kudüs'te

Başkan Osman Genç, Canik Belediyesi ve Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Platformu öncülüğünde gerçekleştirilen “Samsun’dan Kudüs’e Yolculuk Var” projesi kapsamında Kudüs'e gitti. Başkan Genç, Filistin'e destek için gittiği Kudüs'te Mescid-i Aksa'ya uğrayacak.

 

Başkan Osman Genç, İsrail'in ablukası altındaki Filistin'e destek vermek için Canik Belediyesi ve Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Platformu öncülüğünde düzenlenen "Samsun’dan Kudüs’e Yolculuk Var" projesi kapsamında Kudüs'e gitti. Kudüs'te diğer sivil toplum kuruluşları ile birlikte Mescid-i Aksa'ya uğrayacak olan Başkan Genç, burada namaz kılıp, Müslümanlar için dua edecek. Kudüs'te 4 gün boyunca buradaki yetkililer ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle de görüşecek olan Başkan Genç, "Kudüs onurumuz olduğu için harekete geçiyoruz" dedi.

 

KUDÜS YALNIZ DEĞİL

Filistin'de yaşananların tüm Müslümanların sorunu olduğunu ifade eden Başkan Genç, ”Kudüs bir semboldür. Bayrağa nasıl bir bez parçası deyip geçemezsek, Mescid-i Aksâ’ya da sırf bir cami deyip geçemeyiz. Kudüs ve Filistin meselesi bütün Müslümanların meselesidir. İslam Medeniyetine göre Mekke ve Medine’den sonra Kudüs üçüncü kutsal mekanlardır. Bu değerli mabedin Siyonistlerin işgali altında olmasından bütün Müslümanların rahatsızlık duyması gerekir. Şu an Kudüs için yapabileceğimiz en önemli şeylerden birisi, bu mübarek şehri yalnız bırakmamak, Mescid-i Aksâ’nın cemaatini arttırmaktır. Biz de bu niyetle Kudüs ziyaretimizi gerçekleştiriyoruz" dedi.

 

FİLİSTİNLİLERE DESTEK

Dünyanın her tarafından gelen Müslümanların Aksâ'yı doldurmasının burada yapılan zulümlere engel olacağını dile getiren Başkan Genç, "Bunu üzerimize vazife olarak görüyoruz. Bu vazifemizi inşallah yerine getiriyoruz. Oraya gidip Müslüman kardeşlerimizle birlikte olacağız. Onların sorunlarına, dertlerine ortak olacağız. Oradaki kardeşlerimizin elinden tutacağız. Bir dost eli olarak onlara moral olacağız. Yapacağımız bu ziyaret bir turistik gezi değil, adeta bir seferdir. İnşallah ziyaretimiz İslam dünyası için bir uyanışa vesile olur. Bu organizasyonda bizlere destek veren, tüm STK’larımıza yürekten teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 

ARAKAN’A DA SESSİZ KALMAYACAĞIZ

Sadece Filistin’de değil, dünyanın pek çok yerinde ve Arakan’da da Müslümanlara yönelik zulümlerin olduğuna dikkat çeken Başkan Genç, “Arakan’dan da kardeşlerimiz sadece Müslüman oldukları için soykırıma maruz kalıyor. Orada insanlar katlediliyor ve dünya buna sessiz kalıyor. Sadece bir iki kınamanın dışında dünya Arakan’daki katliama, soykırımı görmezden geliyor. Ancak biz dinimize ve medeniyetimize yakışacak şekilde Arakan’daki katliama sessiz kalmayacağız. Buradan bütün dünyaya sesleniyorum; Arakan’da Müslümanlar, kadınlar, çocuklar katlediliyor. Oradaki zulüm bütün dünyanın ayıbıdır. Bu katliama seyirci kalmayın” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.