Küçük İşletmelerin Web Sitesi Kurarken Dikkat Etmesi Gerekenler

Küçük İşletmelerin Web Sitesi Kurarken Dikkat Etmesi Gerekenler
Küçük işletmelerin web siteleri, tanıtım ve müşterilerle bağlantı kurmak açısından sanıldığından daha işlevseldir.

 

Küçük işletmelerin web siteleri, tanıtım ve müşterilerle bağlantı kurmak açısından sanıldığından daha işlevseldir. Ancak bu işlevselliğin derecesini sitenin başarısı için dikkat edilmesi gereken bazı ipuçlarıyla daha da artırmak mümkündür.

  • Web sitesi kurarken çok farkında olmasanız da zamanla işletmeniz için çok şey ifade ettiğini anlayacağınız en önemli bileşenlerden biri domain’dir. Bu nedenle web sitenizin adresini (domain) seçerken, marka bilinirliği ve trafik çekme açısından en çok işinize yarayacak, hatırlaması, yazması ve okunuşu kolay, mümkünse arama motorlarında sıralama almak istediğiniz anahtar kelimeleri içeren kısa isimler üzerinde düşünmeniz önerilir.
  • Domain kadar gerekli ve önemli olan hosting, web sitenizin ulaşılabilir olması ve hızlı yüklenmesi için gereken teknik altyapıyı ifade eder. Güvenilir bir web hosting şirketi bulmanın en iyi yolu, yorumları okumak, tavsiyeleri araştırmak ve firmanın zaman içinde herhangi bir sorunda hızla yardımcı olabilecek destek hizmeti sunduğundan emin olmaktır.
  • Müşterilerinizin sitenizi ziyaret ettiğinde, kim olduğunuzu ve ne sattığınızı saniyeler içinde bilmelerini sağlayan, kullanımı kolay, hızlı yüklenen ve mobil uyumlu bir web sitesi iş yaşamınızda çoğu engeli aşmanız için gereken güce ulaşmanızı kolaylaştıracaktır.
  • Markanızın logosu, ürünlerinize, hizmetinize dair kaliteli görseller ve videolar, güçlü metinler, net harekete geçirici mesajlar, hızlı yüklenme, güvenlik ve kolay gezinme sağlayan bir tasarım işletme web sitelerinin olmazsa olmazları arasındadır. Bu kadar detayın içinde nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız, içeriğinizi web sitenize yüklemek için dünyanın en popüler içerik yönetim sistemi olan WordPress’in tek tıkla kurulduğu bir hosting paketiyle başlayabilirsiniz. Kullanmak için derin teknik bilgi gerektirmeyen ve masaüstü bilgisayarlardan telefonlara, tabletlere kadar tüm cihazlara uyumlu ücretsiz temalar sunan WordPress, kısıtlı bütçeler için profesyonel görünen web siteleri kurmanın en kolay yollarından biridir. Ayrıca WordPress; iletişim formlarından güçlü SEO araçlarına kadar birçok özelliği sitenize dahil etmenizi sağlayan eklentiler de sunar.
  • Eğer web sitenizde müşterilerden çevrimiçi ödeme kabul etmek istiyorsanız, sitenizin SSL sertifikasına sahip olması önerilir. SSL sertifikası, ziyaretçilerin kullandığı tarayıcılarla sitenin depolandığı sunucu arasındaki bağlantıyı güvence altına almak için aktarılan verileri şifreleyen bir güvenlik protokolüdür. Ayrıca müşterilerin güvenini artırmaya yardımcı olduğu için ve Google’ın güvenli olmayan sitelere üst sıralarda yer vermemesi nedeniyle, işletmelerin web siteleri için önemlidir.
  • Web sitenizin neler içermesi gerektiğinden ve nasıl görünmesini istediğinizden emin değilseniz, ilham almak için benzer küçük işletme sitelerine bakabilirsiniz. Böylece, sitenize eklemek isteyebileceğiniz özellikler ve tasarım öğelerini belirleyebilirsiniz.
  • Hem yeni müşteriler hem de uzun vadeli alışveriş yapanlar, işletmenizin web sitesi aracılığıyla sizinle iletişime geçmeye ihtiyaç duyacaklarından sitenize Bize Ulaşın veya İletişim sayfası eklemeniz önerilir. İletişim sayfanız, işletme adresiniz, telefon numaranız, e-posta adresiniz ve müşterilerin size mesaj göndermesini sağlayan bir form içermelidir.
  • Arama motoru optimizasyonu (SEO), web sitenizin Google, Yahoo ve Bing gibi arama motorlarındaki sıralamasını iyileştirmeye yarayan uygulamalar anlamına gelir. Araştırmalar, internet kullanıcılarının yüzde 70’leri geçen oranlarda Google’ın 2. sayfasına bakmayı tercih etmediğini ortaya koymaktadır. Bu nedenle ilk sayfadan organik trafik elde edebilmek için hedef kitlenizle alakalı kaliteli içerik oluşturmak, anahtar kelimelere dikkat etmek, web sitenizin görünürlüğünü artırmak için sosyal medyayı kullanmak, sitenize bir blog eklemek, kaliteli web sitelerinden sitenize geri bağlantılar oluşturmak ve en güncel SEO tekniklerini takip etmek önerilir.
  • Mutlu müşterilerinizden gelen geri bildirimleri sitenize eklemek güvenilirliğinizi kanıtlamanıza ve ziyaretçileri ikna etmenize yardımcı olabilir. Ayrıca e-posta listesi oluşturma konusunda web sitenizi kurduğunuz andan itibaren çalışmalara başlamanız önemlidir.
  • Sitenizin etkili olması için sürekli test etmeniz, web sitenizde gerektiğinde değişiklik yapabilmek için her bir öğenin ne kadar iyi performans gösterdiğini izlemeniz gerekir. Ziyaretçilerin web sitenizle nasıl etkileşime girdiğini görmek hangi ögeyi, içeriği tutacağınıza, değiştireceğinize veya kaldıracağınıza karar vermenize yardımcı olacaktır.

Uzman Görüşü

Sanal dünyada ziyaretçilerin memnuniyetsizlik yaşadığında bir siteden ayrılıp rakip siteye gitme ihtimali yüksek olduğundan işletmelerin web siteleri için vereceği hosting kararı, itibarlarını ve kazançlarını önemli ölçüde etkileyebilmektedir. Ayrıca gelecekte işinizi büyütme ihtimalini düşünerek web sitenizin artan trafik ihtiyaçlarını karşılayabilecek esnek ve güçlü bir hosting altyapısına dayanması önemlidir.

Ancak çoğu insan ilk kez web sitesi kurma aşamasında , hosting paketi seç, gibi seçeneklerin arasında daha önce duymadığı SSL, uptime gibi kavramlarla karşılabilmekte ve hangi kriterlere dikkat edilmesi gerektiğini tam olarak bilememektedir. 7/24 destek sunan deneyimli profesyonel ekibimizle, Turhost olarak yaklaşık 20 yıldır, girişimciler ve kazançlarını web siteleriyle desteklemek isteyen işletmeler için gelişmiş domain, hosting ve sunucu kiralama çözümleri sunmaktayız. Ülkemizin TIER 3 sertifikalı en iyi veri merkezinde bulunan sunucularımız her tür işletmenin BT ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayabilecek şekilde yapılandırılmaktadır.

İşletmenizin web sitesinin hak ettiği başarıya ulaşması için kullanıcı deneyimini iyileştirmeye,, dönüşüm oranlarını artırmaya yardımcı olacak şekilde yeni teknolojilerle düzenli olarak optimize ettiğimiz hız ve güvenlik yapılandırmalarımızdan yararlanmanız dileklerimizle…

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.