KÜÇÜK ADIMLAR...

KÜÇÜK ADIMLAR...
10 yaşında babasıyla birlikte şiir kitabı çıkardı

SAMSUN'un Havza İlçesi'nde yaşayan 10 yaşındaki Elif Yüksel yazdığı 17 şiiri, babası ile birlikte çıkardığı şiir kitabında yayınladı.

Samsun'un Havza İlçesi’nde ilkokul 4'üncü sınıf öğrencisi Elif Yüksel, okuma-yazma öğrendikten sonra şiir yazmaya başladı. Havza'da bir yerel televizyonda program yapan ve aynı zamanda şiir de yazan iki çocuk babası 36 yaşındaki Koral Yüksel'in de desteğiyle küçük kız yazdığı şiir sayısını her geçen gün artırdı. Koral Yüksel, kendi yazdığı 37 şiir ile kızının yazdığı 17 şiiri bir kitapta topladı. 'Küçük adımlar' ismini verdikleri şiir kitabı yayınlandı. Babası sayesinde şiire merak duymaya başladığını söyleyen Elif Yüksel, "İlk şiir denememi öğretmenimin yardımıyla birinci sınıfta yapmıştım. Sonra şiir yazmayı sürdürdüm. En son kendime ait bir şiir defteri yaptım. Bu defterde şiirlerimi topladım. Babam bana şiir kitabı çıkarmam için söz vermişti. Şimdi babamla birlikte bir şiir kitabı çıkardık. Babam sözünü tuttu. Şiirlerimin bir kitapta yayınlanmasından dolayı çok mutluyum" dedi. 

Çocukların fikir ve becerilerine doğru destek verildiğinde başaramayacakları hiçbir şey olmadığını söyleyen baba Koral Yüksel, "Elif'in kitabının buna güzel bir örnek olduğu düşünüyorum. 10'uncu yaş gününde verdiğim sözü yerine getirerek kızımla birlikte kitap çıkartmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Beni küçük adımlarla takip eden kızımla birlikte 1 Mart’ta kitap marketlerde yerini alan 'Küçük Adımlar' isimli şiir kitabı okuyucu ile buluştu. 4-5-6 Mart tarihinde ise Elif Yüksel ilk kitabının tanıtımı ve imza günü için okuyucuları ile Tüm Engelliler Konfederasyonu standında İstanbul'da Kitap Fuarı'nda buluşacak" dedi. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.