KREDİ VE YURTLAR KURUMU YENİ BİR REKORA DAHA İMZA ATTI

KREDİ VE YURTLAR KURUMU YENİ BİR REKORA DAHA İMZA ATTI
Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumunun düzenlediği konferans, kurs ve atölye çalışmalarında ilk dönem olduğu gibi ikinci dönem de bir rekora imza atıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), üniversite öğrencilerine sağladığı burs-kredi ve barınma imkânının yanı sıra açtığı kurs ve atölyelerle de gençlerin kendini geliştirdiği dev bir eğitim yuvasına dönüştü. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, KYK’nın artık gençlerin birinci tercihi olduğunu ifade ederek, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda son dönemde çok büyük yapısal değişim ve dönüşüm yaşandığını söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumunun, bünyesindeki yurtlarda barınan öğrencilerin sosyal, kültürel, akademik ve entelektüel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla birbirinden farklı alanlarda düzenlediği konferans, kurs ve atölye çalışmalarında ilk dönem olduğu gibi ikinci dönem de bir rekora imza atıldı.

Etkinliklere toplam 1 milyon 69 bin 657 öğrenci katıldı

Bünyesinde yaklaşık 500 bin öğrenciyi barındıran KYK’nın yıl boyunca tüm yurtlarda yürüttüğü eğitim, kültür, sosyal ve sportif faaliyetlere katılım geçen yıla oranla yaklaşık yüzde 50 arttı. Geçen yıl faaliyetlere toplam 713 bin 20 kişi katılmışken, bu rakam bu yıl 1 milyon 69 bin 657’ye yükseldi. Yıl boyunca çeşitli başlıklar altında düzenlenen sosyal ve kültürel faaliyetlere katılan öğrenci sayısı da üç kat artışla toplam 568 bin 654 kişiye ulaştı. Daha nitelikli bir gençliğin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla KYK Akademi çatısı altında gerçekleştirilen atölye ve kurslara da toplam 431 bin 263 öğrenci katıldı.

Din ve Değerler Eğitimi kurslarına büyük ilgi

KYK’lı gençler, “Din ve Değerler Eğitimi Kursları”na büyük ilgi gösterdi. Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte yürütülen ve ülke genelindeki yurtlarda açılan “Değerler Eğitimi Kursları”nda toplam 58 bin 643 genç eğitim gördü. Yurtlarda açılan Kur’an kurslarında da toplam 28 bin 584 öğrenci İlahi Kelam’ı, Osmanlıca kurslarında ise toplam 9 bin 430 öğrenci, atalarının dilini öğrendi. Ülke genelinde birbirinden farklı etkinliklerle idrak edilen Kutlu Doğum Haftası KYK’da da coşkuyla kutlandı. 12 bin 680 KYK’lı genç, 16 ilde düzenlenen “Yağmur Akşamları” programında peygamberimizi andı.

Tarihinden güç alan bir gençlik…

Tarihinden güç alarak geleceğini şekillendiren bir gençlik idealiyle tarihçi Talha Uğurluel’in anlatımıyla 32 ilde düzenlenen “Talha Uğurluel ile Benim Tarihim” ve tarihçi-yazar Yavuz Bahadıroğlu’nun anlatımıyla 15 ilde düzenlenen “Yavuz Bahadıroğlu ile Tarihe Yazılanlar” programlarına toplam 32 bin 718 öğrenci katıldı. Ecdadını tanıyan ve onlara vefa ile bağlı bir gençlik yetişmesi amacıyla 21 ilde düzenlenen KYK Vefa Günleri’ne ise toplam 12 bin 306 öğrenci katıldı.

Gezilere 4 bin 200 öğrenci katıldı

KYK, düzenlediği gezilerle gençleri tarih ve medeniyet mirasımızla buluşturdu. Konya, Şanlıurfa, Gaziantep ve Manisa’ya “Bir Günde Bin Yıl Anadolu Tarih ve Medeniyet Gezileri” ve “Kuruluştan Çanakkale’ye” başlığı altında Söğüt, Domaniç, Bilecik, Bursa ve Çanakkale’ye geziler düzenlendi. Gezilere 81 ilden toplam 4 bin 200 öğrenci katıldı.

İlk kez düzenlenen Kış Kampları büyük ilgi gördü

Bu yıl sömestr tatilinde ilk kez düzenlenen ve toplam 10 ilde, 10 ayrı disiplinde gerçekleştirilen KYK Tematik Kış Kamplarına 81 ilden toplam 900 genç katıldı.

Kariyer Sohbetleri’ne 91 bin 707 öğrenci katıldı

Değişik alanlarda çalışmış ve başarılı olmuş tecrübeli büyüklerle kariyerlerinin henüz başında olan gençlerin buluşması ve tecrübelerin genç nesle aktarılması amacıyla tüm yurtlarda düzenlenen Kariyer Sohbetleri’ne toplam 91 bin 707 öğrenci katıldı.

KYK’dan gençlere “Dijital” uyarı…

Gençlerin internet çağının avantaj ve dezavantajlarına karşı bilinçlendirilmesi amacıyla 9 ilde düzenlenen “Dijital Hayat” seminerlerine toplam 10 bin 288 öğrenci katıldı.

Sportif faaliyetlerde yaklaşık 70 bin öğrenci ter döktü

KYK’lı gençler, sportif faaliyetlerle hem stres attı hem de paylaşmanın, dostluk ve kardeşliğin güzelliğini keşfetti. Satranç, futbol ve masa tenisi branşlarında ülke genelinde düzenlenen turnuvalarda toplam 69 bin 740 öğrenci şampiyonluk için ter döktü. 

“Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda çok büyük yapısal değişim ve dönüşüm yaşandı”

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Yurtlarda gençlerin barınma ve beslenme ihtiyaçları yanında onların akademik, sosyal-kültürel ve manevi gelişimleri için her türlü imkânın seferber edildiğini belirterek, "Ülkemizin milli ve manevi değerlerinin gençlerimize en iyi şekilde aktarılması noktasında hepimizin sorumluluğu var" dedi.

2002 yılına kadar yatırımın olmadığı adeta unutulmuş ve kendi haline bırakılmış Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda son dönemde çok büyük yapısal değişim ve dönüşüm yaşandığını ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, “Türkiye'nin son 13 yılda yaşadığı büyük değişim pek çok kurumda etkisini gösteriyor. Bu kurumlardan birisi de Yüksek Öğrenim Kredi Ve Yurtlar Kurumu. 13 yıl içerisinde yurtların sayısında, kredi ve burs miktarında büyük artış sağlandı. Bir zamanlar barınma sorunu yaşayan öğrencilerin zorunluluklardan dolayı tercih sebebi olan KYK'lar şimdilerde öğrencilerin ilk tercihi oluyor. Yurtlarımızda barınan gençlerimizin serbest zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmek, bedensel, zihinsel ve kültürel yönden gelişimlerine katkıda bulunmak, onları her türlü kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, aralarındaki birlik beraberlik duygularını pekiştirmek, dostluk ve kardeşlik bağlarını güçlendirmek amacıyla yurtlarımızda eğitsel, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler düzenlenmektedir. KYK'da barınan öğrencilere sunulan eğitim, seminer, gezi, kariyer eğitimi ve desteği, akademik destek noktasındaki çalışmalarla üniversitedeki eğitimlerine destek olabilecek imkanlar sağlanıyor. Bu dönem çeşitli başlıklar altında düzenlenen sosyal ve kültürel faaliyetlere toplam 1 milyon 69 bin 657 öğrenci katıldı” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.