Kral Hazretleri’nin kayıkçıları

Ben sadece koğuş ağam Kayıkçıbaşı"nın, Kral Hazretleri"nin kayıkçısı olduğunu sanıyordum. Ancak geçen Ekim ayında yaptığımız haberden sonra, Kral hazretleri"nin hayli Kayıkçısı olduğunu öğrenince, biraz şaşırdım. Çünkü benim koğuş ağam varken bu kadar kayıkçıya neden ihtiyaç duymuş anlayamadım. Gerek kapasite olarak, gerek kişilik olarak, gerekse iş hacmi olarak yeterli olduğundan, diğerlerine ihtiyaç olmadığını düşünüyordum. Fakat Kral hazretleri bu! Demek ki benim ağamı yeterli bulmadı, haliyle bu kadar fazla kayıkçı olunca da, onlara barınma yeri hâsıl oldu. Kral hazretleri de hemen yapıvermiş onlara Kayıkçı barınağı! Daha önce bu işi yapan amatör balıkçıların kurmuş olduğu derneği de yok sayabilmek için oturup, güzel bir plan yapıyorlar.
Yaptıkları plan gereği yeni bir dernek kurup, derneğin başına kendilerine yakın sevdiğim bir ağabeyi getiriyorlar, adamcağız kendi halinde emekli, arasıra balık tutmaya giden, kimseyle işi olmayan, halim, selim, düzgün bir insan ancak bizimkiler adam kullanmayı çok sevdiklerinden, bu garibimi kurdukları derneğe emanetçi başkan yapıp, kendi yakınlarında ne kadar adamları var ise hepsini yapıyorlar dernek üyesi! Uzun boylu, ahmaklığı ile tanınan tuhafiyeciden tutun, ikizi gibi ondan ayrılmayan sinsi, korkak, bir o kadar da şeytan bitlinin kardeşini dahi derneğe üye yapıp, yaptıkları barınaktan onlara yer tahsis ediyorlar. 1970"li yıllardan beri amatör balıkçılıkla uğraşıp, dernekleşen bu işin gerçek sahipleri de yapılan bu haksızlığı öğrenip, mahkemeye taşıyor. Mahkeme yapılan uygulamayı ve alınan meclis kararını iptal ederek, bu işin gerçek sahiplerine de yer tahsis edilmesini kararlaştırıyor, Kral hazretleri bir üst mahkemeye müracaatta bulunup, itiraz ediyor ancak bir üst mahkeme de aynı kararı verince, bu kez olay düzeltilmek üzere meclise geliyor, meclis daha önce aldığı karardan vazgeçip, mahkemenin verdiği karar doğrultusunda karar almak üzere komisyondan geçiriliyor, bugün ise bu karar mecliste oylanarak geçirilecektir.
Daha önceki alınan meclis kararına itiraz edip, karara ret oyu veren Mustafa Topal aynı zamanda Yelken kulüpte yatı olduğundan ve olayı çok iyi bildiğinden, oyunu doğrudan yana kullandı, diğer meclis üyesi arkadaşlar ise iyi niyetli olarak idarenin anlattığını doğru kabul edip, oylarını idarenin tasarrufu doğrultusunda kullanmışlardır. Meclis üyeliğinin ne kadar önemli olduğunu, neden meclis üyelikleri ile ilgili bu kadar fazla yazı yazdığımı şimdi daha iyi anladığınız kanaatindeyim.
Birlikte 5 yıl görev yaptığım meclis üyesi arkadaşlarımın birkaçı dışındakilerin tamamı düzgün, kabiliyetli ve onurlu insanlar olduğuna şahit oldum, partileri ne olursa olsun doğrudan yana olan bu insanlar, olayları tahlil ederken ya güvendikleri insanların açıklamaları doğrultusunda hareket ediyorlardı veya olayları en ince teferruatına kadar araştırıp, emin olduktan sonra kararlarını veriyorlardı, kendileri ile birlikte çalışmaktan zevk aldığım bu arkadaşlarıma bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum.
Yazılarıma yorum yazan bazı arkadaşlar yazılarımda isim belirtmediğimi, daha açık yazmam gerektiğini söylüyorlar. Bekâra kadın boşamak kolay gelir, şu ana kadar yazdığım yazılardan ötürü 15 tane mahkemem var, bundan rahatsızlık falan da duymuyorum ancak savcı bey ile nerede ise mesai arkadaşı olduk, bu durumu gören bir dostumda artık kendisinin de yazı yazmak istediğini, bazı olayları daha rahat ve detaylı yazacağını, savcılığa gitmek için de yeterli zamanı olduğunu söyleyince, ben de olur, sen bilirsin dedim. Bundan sonraki siyasi kulislerimizi bu arkadaşımızın Çakırbeyli Efe kösesinden okumanızı tavsiye ederek, sözlerime son vermek istiyorum. Hoşça kalınız…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR