KRAL ÇIPLAK DEMELİYİZ...

 

Size garip gelmiyor mu ,son iki gündür bütün medyanın : “Açılım” cezbesine tutulması ,  “yeniden demokratikleştirme” adına yapılanlara  alkış tutulması..Her Yetkilisinin ağzından dökülen sözcüklere “keramet” atfedilmesi.

Görülen o ki ABD “Çuval”dan sonra, galiba milletin başına “Çorap” örecek...

Baksanıza söz demokrasiden açılımca üfürünce mangalda kül bırakmayan Sivil Toplum örgütleri ,ittifak etmişçesine son kepazeliklere ses çıkarmıyor.Bu yaşananlara yabancı sayılmayız.

“Dağlıca baskını”nda kaçırılan askerlerin teslim merasimleri sırasında ekranda görülenler ,  olayın aktör ve figüranları bugünkülerle ne kadar benzeşiyor.

Ekranlardan  ibretle ve hayretle izliyoruz.Dün  PKK"lı terörist dedikleri katiller  Silopi/Diyarbakır"da zafer törenleri ile karşılanıyor.Teslimat sırasında “pişman olmadıklarını gizlemiyorlar.Önderin emriyle diyorlar...Kendilerini İmralı Canisinin  barış elçileri olarak nitelendiriyorlar.Açıkça Türkiye Cumhuriyeti Devletine meydan okuyorlar.

“Açılım” heveslilerine soruyorum.Bütün bu olup bitenler içinize siniyor mu?

Yaşananların “ Umut Verici ve Sevindirici” olarak yorumlanması fevkalade üzücüdür! Particiliği bir yana bırakalım.Gelişmeler Devletin ve milletin varlığı ve bütünlüğünü tartışmaya açmak demektir.

Türkiye Partisi Genel Başkanı Sn. Abdüllatif Şener "in Hayatını ve Siyasi geçmişini anlatan ve Çiğdem Toker" in kaleme aldığı bir eseri okuyorum.Kitapta ilginç siyasi olaylar anlatılıyor.Birini paylaşayım.28 Şubat"ın  Yargı/Medya/Üç Büyük Sendikal örgütü ve rantiyeci lobilerin TSK toplantılarına katıldığı günlerde yaşanan bir olay anlatılıyor.

“Tarih.5 Haziran 1997. K.Irak operasyonunda Helikopter faciası yaşanıyor.Şehit düşen sekiz subay ,iki astsubay ve bir er için Ankara Kocatepe Camiinde cenaze töreni düzenleniyor.Genel Kurmay Sekreteri Erol Özkasnak ,faciaya “Rus yapımı PKK füzelerinin neden olduğunu”.Sebep olarak ,Refah-Yol Hükümeti"nin TSK"ya  istenilen ödeneği vermediği ”açıklanıyor.Basın ve Medya bu haberi “ajite “ ederek yayınlıyor. Halbuki gerçek öyle değil.Dönemin Maliye Bakanı Sn. Şener"in Sivas"ta bulunduğu sırada bu yalan ve yanlış haberi düzeltmek istiyor.TV Kanallarına başvuruyor.Kitapta “Hangi kanala başvurduysa bir cevap alamadığını” anlatılıyor.Sonra ,”Kanal D" nin o zaman ki sorumlusu Emin Varol ve Hürriyet"in Ankara Temsilcisi Sedat Ergin "le programa  çıkıyor.”gerçekleri anlatıyor.Yayın sonrası eve gelen Bakan,haberlerde yayının veriliş biçimini görünce donup kalıyor.Kendini ve  sesini tanıyamıyor.Pısırık ve suçlu imiş gibi yayımlanıyor.Bir başka ilginç nokta, bu olay yaşanırken , Sivas"lılar Bakan"dan “şehit düşenleri değil,“ “Sivassporla ilgili şeyler” i  soruyor.

Duyarsızlığa bakar mısınız?Bugün de aynı değil mi?Nerede ateşli/Akil(!?) Kanal yorumcuları ...seslerini kıstılar.Cumhuriyeti ve Devleti koruma ve kollama görevindeki zevatlar...Sırı mezara taşıyanlar şeref  tribündeler..Dönekler ve “Tilkiler” lobici Ticaniler , PKK" militanlarını  kutsama yarışındalar..Öcalan canisini Önder adıyla maskeleyenler “Yol Haritası” nı bir mektup zarfına sığdırıp, DTP eskortuyla gelenleri Ankara Seymenler Parkı"nda Misket havasıyla karşılama hazırlığındalar.  

Şimdi.“Analarının göz yaşı dindi mi?...Şehitler kabirlerinde  huzura erdi mi?Bu kafayla  “Kürt sorunu” çözülecek mi?

Filmi iyi seyredin!“Dağlıca sonrası yaşananlar...Leyla Zana ve şürekasının hapisten salıverildikten sonra Doğu vilayetlerinde yapılan gövde  gösterileri” tıpkısının aynısı.

Yaşananları doğru okumak ,algılamak zorundayız.

Vatandaşın genel kanısı şu.Artık,DGM gibi MGK ya gerek kalmamıştır!.Komşularımızla sorunumuz kalmamıştır.Suriye ,Irak ve Ermenistan"la  problemlerimiz çözülmüştür.Vize kalkmıştır.Sınır mayınları temizlenmiştir.Jandarma ,Korucu gibi güvenlik güçlerine gerek kalmamıştır.PKK siyasallaşmış ve DTP le özdeşleşip Kürtlerin tek temsilcisi olmuştur..Muhatap adres İmralı"dır.Derhal Serbest bırakılmalıdır.Yani Genel Af ilan edilmelidir.Devlet projesinin  hedeflendiği , Kürdistan"ın Türkiye coğrafyası sınırları belirlenmiştir.İki halk kardeştir.İki dilli,iki kültürlü bir yapı ortaya çıkmıştır.Üniter Devlet iflas etmiştir.!Doğu"da iki parti vardır :AKP ve DTP.BU bağlamda AKP misyonunu tamamlamıştır.Merkeze ve diğer bölgelerdeki siyasi yaşamına Huzur ve Kardeşlik projesinden sonra yeni projelere başlayabilir.Bu derin hizmetler karşılığında Nobel Barış ödülüne üç lider (!)aday gösterilecektir.Kimler derseniz?Onu küresel efendiler yapacaktır...

Yok daha neler demeyiniz!Saddam sonrası Irak"a bakınız.1 milyon insan öldürüldü.Ülke 6 yıldır işgal altında .Toprak bütünlüğü,Millet bütünlüğü dini/mezhepsel, etnik temele dayalı bir mozaiğe  dönüştürülmedi mi?.

Türkiye aynı acıları yaşamasın istiyorsanız.“Açıl susam açıl “cümlesi nasıl tüm gizemli kapıları ardına kadar açabiliyorsa ,düz  mantıkla “Açılım” projesinin(!)bizi bir arada yaşatacağı safsatasına inanmamızı bekleyemezsiniz.Açılıp saçılırken anadan üryan kalmak ta var.Gelin hep bir ağızdan : “Kral Çıplak “diyelim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Hasan Anayol Arşivi
SON YAZILAR