KÖYÜMDE YAŞAMAK İÇİN BİR SÜRÜ NEDENİM VAR PROJESİ

KÖYÜMDE YAŞAMAK İÇİN BİR SÜRÜ NEDENİM VAR PROJESİ
Samsun İl Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var Projesi" kapsamında Lâdik İlçesi Hasırlı Mahallesinde bulunan Koyunculuk İşletmesi ve Deliahmetoğlu Mahallesinde bulunan Keçi İşletmesine ziyarette bulundu.

Sağlam, ziyareti sırasında küçükbaş hayvancılık işletmeleri ile alakalı olarak; ‘’Köyümde Yaşamak için Bir Sürü Nedenim Var Projesi Protokolü, Ziraat Bankası ile Samsun Valiliği arasında 23.09.2020 tarihinde imzalanmıştır. Samsun ili ve ilçelerinde Karakaya, Bafra, Sakız ırkı koyun ve Kıl Keçisi hayvan varlığının artırılması ve bu konuda faaliyet gösteren üreticilerin sürülerinin büyütülmesi amacıyla, Proje Samsun Valiliği koordinasyonunda, İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ve Ziraat Bankası ile birlikte yürütülmektedir." ifadelerini kullandı. Bu projeyle Samsun'daki küçükbaş hayvancılık yapan işletmelerin ölçeklerinin büyütülmesi, küçükbaş hayvan varlığının arttırılması, atıl işletme kapasitelerinin üretime kazandırılması, yerel koyun ırklarının sayısının arttırılarak bölgesel kalkınmanın sağlanması, yerel koyun yetiştiriciliği ile kırmızı et açığının kapatılması hedefleniyor. Bu çerçevede İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri tarafından kontrol ve eğitim desteği de verilecek.

proje.JPGÜRETİCİLERE SUNULAN DETEKLER
Üreticilere uygun koşullarda kredi imkanı sunulduğunu söyleyen Sağlam "Ziraat Bankası, projeden yararlanacak üreticilere uygun koşullarla 100.000 TL ‘ye kadar % 0 faiz, 100.000 TL‘yi aşan kısım için güncel faiz oranı % 4,5 olarak kredi kullandırılmaktadır. Bu kapsamda, üreticilerimiz damızlık koyun alımı amacıyla 7 yıla kadar vadeli yatırım kredisi ve yem giderlerinin karşılanması amacıyla da 18 aya kadar vadeli işletme kredisi kullanabilmektedir. Günümüz itibari ile İlimiz genelinde 99 üretici Projeye dâhil edilmiş olup, bu üreticilerden 32’si hayvan alımlarını tamamlayarak krediden faydalandırılmıştır. Bu güne kadar toplam 2451 adet koyun üreticilere dağıtılmış olup, 67 adet üretici ise hayvan seçimi aşamasındadır. 2022 yılı içerisinde müracaatlar devam edecek olup, üreticilerin müracaatları bireysel olarak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine yapılacaktır’’ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.