KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞINA...

KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞINA...
Dursun Mehmet Mehel'in "hakaret,iftira" suçlamasıyla savcılığa yaptığı başvuru "kovuşturmaya yer olmadığına dair" kararıyla neticelendi

AMAÇ KAMUOYUNU BİLGİLENDİRMEK İSTİFHAMLARI GİDERMEK
Kamu Hastaneleri eski Genel Sekreteri Dursun Mehel'in savcılık başvurusu kovuşturmaya gerek yoktur şeklinde sonuçlandı. DENGE gazetesi imtiyaz sahibi ve başyazarı Adnan Bahadır ve Ahmet Ufuk Erkan hakkında, kendisine hakaret edildiği, iftiraya uğradığı yönünde bir şikayet içeren başvurusu, savcılık tarafından, kamuoyunu bilgilendirme noktasında ele alındı. Yazıların hakaret ve iftira içermediği, tam aksine adeta Sayın Mehel'e birer soru mahiyetinde olduğu zaten okuyanlarca da bilinmekteydi.

EN KOLAYI CEVAP VERMESİ OLURDU
" ....açıklama yapması kamuoyu tarafından beklenmekte", "Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği'ne sorularımıza devam ediyoruz..." v.b. cümleler zaten bir hakaret ve iftiradan öte cevap bekleyen soruları sıralamak olarak kamuoyu nezdinde yerini buldu. Gerekli cevaplar ulaştırılsaydı o cevaplarda kamuoyuna bilgilendirme babında sunulacaktı.

HABER VE YAZIDA KAMU YARARI BULUNMAKTA
Savcılık incelemesinde, haberde kamu yararı bulunduğu, ifade ve basın özgürlüğü bağlamında değerlendirme yapılması gerektiği de belirtildi.
"Tüm soruşturma evrakı kapsamında şüpheli Adnan Bahadır ve Ahmet Ufuk Erkan'ın üzerine atılı Hakaret ve İftira suçu ile lilgili olarak haberi yapan ve köşe yazısını yazan eser sahiplerinden her biri kendi eyleminden sorumlu olmak üzere .........haberde kamu yararının bulunduğu, yazının ve haberlerin hakaret ve iftira amaçlı değil, kamuyu bilgilendirme amaçlı olduğu, yazıda geçen ifadelerin Anayasa ve AİHS, AHİM ve Yargıtay içtihatlarında özel bir önem atfedilen, ifade ve basın özgürlüğü bağlamında değerlendirilmesi gerektiği bu nedenle hakaret ve iftira suçunun yasal unsurlarının oluşmadığı anlaşılmakla;
şüpheliler hakkında KOVUŞTURMA YAPILMASINA YER OLMADIĞINA...  Ahmet Ufuk ERKAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum