KOVULMAKTAN BETER OLDUM

KOVULMAKTAN BETER OLDUM

       Bundan 5 yıl önce hakkında haber yaptığımız Kaymakam Kadir Perçin başka bir olayla gün yüzüne çıktı. Daha önce Lâdik Kaymakamı olan Kadir Perçin şuan Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde görev yapmakta. İddialara göre 15 Temmuz Gazisi Mehmet Adanıra kötü davranmış ve ayağına ilizoror takılı olmasına rağmen 30 dakikaya yakın kapısında bekletmiş. Ve ağır ithamlarda bulunmuş. Makamından kovmuş.

Mehmet Adanırın anlattıkları şu şekilde:

İstanbul’da seninle ilgilendiler mi?

“Ben böyle bir ilgi görmedim her şeyimle ilgilendiler bütün devlet büyükleri ziyaretime bile geldi. Allah devletimize zarar zeval vermesin. Beni ikametim İstanbul’da Gaziantep’e annemi babamı ziyarete geldim burada İstanbul’daki kadar ilgilenen yok hatta hiç ilgilenmiyorlar.“

“YA BEKLERSİN YA GİDERSİN !”

“Kaymakamlıktan randevu istedim, randevu bile alamadım sonradan Kaymakam kendisi beni çağırdı. Bundan beş altı yıl önce bizim Tuncay Sonel diye bir Kaymakamımız vardı biz onun gibi zannettik. Yeni Kaymakamımız çağırdığında gittim ve Kaymakamımız beni bu ayakla kapıda 30 dakika bekletti. Ayağımın bu halde olduğunu bildiği halde beni bile bile 30 dakika kapısında bekletti. 15 Temmuz Gazisiyim ben İstanbul’da vuruldum dedim ve beni yine bekletti. Daha sonra içeriye aldı ben ona “Cumhurbaşkanı bile beni bu kadar kapısında bekletmedi” dedim ve bana dedi ki “ben diğer Kaymakamlara benzemem, ben diğer devlet adamlarına benzemem ben Laz uşağıyım ben Karadeniz çocuğuyum “YA BEKLERSİN YA GİDERSİN” dedi.”

 

ÇAYINIDA İÇMEDİM

“Kaymakamımız bunları söyledikten sonra moralman çöktüm. Çayını içmeye gitmiştim zaten çay söylediler çayınıda içmedim. Çayını neden içmedim diye soracak olursanız bana güney doğu insanını kötüledi. Karadeniz insanıyla güneydoğu insanını kıyasladı. Ben güney doğu çocuğuyum, yav Karadeniz insanı iyi olur güney doğu insanı kötü olur diye bir şey mi var güney doğu insanı kötüyse bende kötüyüm. Kaymakam böyle bir genelleme yaptı. İşte bu yüzden çayını bile içmedim kalktım yürüdüm gittim. Evime gittim aileme bu durumu anlattım Valimize de anlatacaktım ailem izin vermedi.”

KOVMAKTAN BETER ETTİ

“Biz garibanız biz fakiriz zengin değiliz ondan bizimle derdi olabilir. Avukat Faruk Pınarbaşı Kaymakamın yanına gittiği zaman Kaymakam makamından kalkıp önünü ilikleyen bir insan. Biz kapısına gittik Gazi olduğumuz halde, bu devlet içim ayağımızı verdiğimiz halde bizi 30 dakika kapısında bekletti üstüne üstlük bize hakaretler etti bizi kovmaktan beter etti. Yine de devletimize Allah zeval vermesin. Böyle insanlara devletimiz maaş veriyor kaymakam yapıyor biz böyle işlerden rahatsızız.” dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.