KOSGEB'DEN ÜRETİME KATKI

KOSGEB'DEN ÜRETİME KATKI
Çarşamba TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yılmaz , imalat sanayide faaliyet gösteren tüm KOBİ’leri, KOSGEB’in uygulamaya aldığı, “Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği”nden faydalanmaya davet etti

19 Eylül 2016 tarihinde başvuruları başlayan, “2016 Yılı Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği” hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Yılmaz “KOSGEB veri tabanına kayıtlı ve KOBİ beyannamesi onaylı işletmelerin söz konusu kredi için başvurabileceklerini söyledi.

Program kapsamında sıfır faizli olarak uygulanacak kredi üst limiti 300 bin TL olacağını ve kredi faizinin tamamının KOSGEB tarafından karşılanacağını belirten ÇTSO Başkanı YILMAZ, “Kredi vadesi ilk altı ay ödemesiz, kalanı üçer aylık eşit taksitler halinde ödemeli toplam 36 ayda ödenecek. Program kapsamında 8 banka ile anlaşma yapılmış olup, Teminat sıkıntısı çeken işletmelerin, bu sorunlarının giderilmesini teminen Kredi Garanti Fonu A.Ş. de programda yer almaktadır. Burada üyelerimizin dikkat etmeleri gereken  bir nokta da program kapsamında, sadece yerli ve yeni makine –teçhizat alımları desteklenmektedir. Destekten faydalanmak isteyen üyelerimiz,  öncelikli olarak  KOSGEB kayıtlarını güncelleyip, internet üzerinden http://kredi.kosgeb.gov.tr/ adresi kullanılarak başvuru yapabileceklerdir. Oda ve Borsamız tarafından kurulan Bölgesel Kalkınma ve Proje Ofisimiz, tüm KOSGEB desteklerinde olduğu gibi, bu programla ilgili olarak da üyelerimize ücretsiz danışmanlık hizmeti verecektir ” dedi.
 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.