KOSGEB'DEN KREDİ DESTEĞİ

KOSGEB'DEN KREDİ DESTEĞİ
KOSGEB'den "2016 yılı makine teçhizat kredi faiz desteği"

KOSGEB Samsun İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu, imalatçı kobilere “2016 Yılı Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği” verileceğini söyledi.

KOSGEB, 2016 yılı içerisinde uygulamaya aldığı kobi desteklerine bir yenisini daha ekledi. Bu kapsamda imalatçı kobilere "Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği’ sağlanacak. KOSGEB Samsun İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu, 19 Eylül 2016 tarihinde başvuruları başlayan “2016 Yılı Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği” hakkında bilgi verdi. Dursunoğlu, imalat sanayinde faaliyet gösteren, KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı ve kobi Beyannamesi onaylı işletmelerin söz konusu krediye başvurabileceklerini belirtti. Program kapsamında sıfır faizli olarak uygulanacak kredi üst limiti 300 bin TL olacak ve kredi faizinin tamamı KOSGEB tarafından karşılanacak. Kredi vadesi ilk 6 (altı) ayı ödemesiz, kalanı üçer aylık eşit taksitler halinde ödemeli toplam 36 (otuz altı) ayda ödenecek.KOSGEB’in kredi programı çerçevesinde protokol yaptığı 8 banka olduğunu ve bankaların kredi ana parasını karşılayacağını ve KOSGEB’in faiz kısmını karşılayacağını belirten Dursunoğlu, teminat sıkıntısı çeken işletmelerin bu sorunlarının giderilmesi için Kredi Garanti Fonu’nun da programda yer aldığını ifade ederek, "Teminat sıkıntısı çeken işletmelerin bu sorunlarının giderilmesini teminen Kredi Garanti Fonu A.Ş. KGF’nin de programda yer alacak. KGF ile özellikle KOSGEB aracılığıyla bir çok işletme ilk defa tanışacak. Bankaların teminat olarak kabul etmediği bir çok kalemi hatta alınacak makine-ekipmanı bile KGF kabul edecek” dedi.

BAŞVURULAR BAŞLADI
2016 yılı makine teçhizat kredi faiz desteği için internet üzerinden 'http://kredi.kosgeb.gov.tr' adresi kullanılarak başvuru yapılması gerektiğini vurgulayan Dursunoğlu, “Detaylı bilgi için işletmelerimiz 4441567 numaralı çağrı merkezimizi arayabilirler ya da müdürlüğümüz ile irtibata geçebilirler. Samsun’un bu destekten azami derecede yararlanması için, müdürlük olarak başvuruda bulunanlara her türlü desteği sağlamaya hazırız" diye konuştu.DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.