KORUYUCU AİLE BEKLENİYOR

KORUYUCU AİLE BEKLENİYOR
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, Samsun’da yurt ve yuvalarda kalan 0-18 yaş grubunda toplam 197 çocuğun koruyucu ailesini beklediğini söyleyerek, Samsunlu vatandaşları koruyucu aile olmaya çağırdı

AİLE ORTAMI
Bakanlık politikası gereği ailenin güçlendirilmesi ve her bireyin aile birliği içerisinde desteklenerek korunması yaklaşımı gereğince, korunma gereksinimi olan çocukların aile ortamında bakımlarına özel önem verildiğini ifade eden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, "Bu kapsamda, korunma gereksinimi olan çocuklar için öncelikli hedefimiz; ekonomik ve sosyal desteklerle kendi aileleri yanında bakımlarının sağlanması, bunun mümkün olmaması halinde uzun süreli hizmet modeline karar verilinceye kadar bu  süreyi sıcak bir aile ortamında tamamlamaları amacıyla koruyucu aile hizmetinden faydalandırılmaları, biyolojik ailesi ile yaşama şansı bulunmayan çocuklarımızın ise evlat edinme hizmetinden yararlanmalarıdır" dedi.

111 BU HİZMETTEN YARARLANIYOR
"Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak isteğimiz, bir elinden bizim tuttuğumuz ve tutmaya devam edeceğimiz çocuklarımızın öteki elinin de koruyucu ailelerimizin tutulmasıdır" diyen Balcı, "Samsun’da 99 aile yanında 111 çocuğumuz koruyucu aile hizmetinden yararlanmaktadır. 197 çocuğumuz ise koruyucu ailelerini beklemektedir. Toplumsal geleceğimiz açısından hayati öneme sahip alanda, tüm ailelerimizi korunmaya muhtaç çocuklarımızı hep birlikte büyütmeye davet ediyorum" diye konuştu.

KİMLER OLABİLİR
Bir çocuğun koruyucu ailesi olmak, çocuğun olduğu kadar ailenin de yaşamını değiştireceğini ifade eden Balcı, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, Türkiye’de sürekli ikamet eden, 25 - 65 yaş aralığında olan, en az ilkokul mezunu olan, düzenli gelire sahip olan, evli veya bekar, çocuklu veya çocuksuz her kişinin koruyucu aile olabileceğini belirtti.

KORUYUCU AİLEYE ÜCRET
Koruyucu Aileye sağlanan olanaklar hakkında da bilgi veren Balcı, "Koruyucu ailesi olduğunuz çocukların sağlık, giyim, eğitim-öğretim, meslek edindirme kurs bedelleri ve servis ücretleri devlet tarafından karşılanmakta olup, çocuğa yaş ve öğrenim düzeyine göre harçlık ödenmektedir. Bu ödemeler aylık olarak yapılmaktadır. Ayrıca koruyucu ailenin talepte bulunması durumunda, aylık olarak Koruyucu Aile ücreti ödenmektedir” dedi. Kemal Kaya

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.