KÖRLERLE SAĞIRLAR ...

KÖRLERLE SAĞIRLAR BİRİ BİRİNİ AĞIRLAR

Geçti
ğimiz hafta bu şehir nasıl bir şehir diye bir köşe yazdığımı hepiniz biliyorsunuz, bugün hafta sonu olması nedeniyle biraz hafif bir yazı yazıp sizleri germek istemiyordum ancak olup bitenlere baktığımda bu insanlardan adam olmaz demekten kendimi alamıyorum. Toplumun önünde olan insanlar öyle bir hale gelmişler ki anlatamam. Dün kavga ettikleri ile bugün dost olanlardan tutun çete bozuntularını övmek için oralarını buralarını yırtınanlara, hatta şiddetle karşı durduğu insanların yanında resim çektirmek için sıraya girenleri gördükçe bir kez daha bu şehir adam olmaz diyorum.

Temiz toplum, temiz siyaset diyerek yola çıkanların çoğu pisliğe bulaşıp, her türlü hezeyanı işlediklerinde kendileri gibi olup farklı siyasi partilerde olanları hatta gazetecileri bulup aynı çanakta yemek yemeleri beni şaşırtmıyor, çünkü “Yüce Kitabımız “İyiler iyilerle, kötüler kötülerle” buyurmakta, peygamber efendimiz de “Kişi sevdiği ile beraberdir” buyurmak sureti ile toplumdaki düzgün insanların düzgün insanlarla, kişiliksiz insanların da kişiliksiz insanlarla arkadaşlık yaptığını beyan etmektedir. Benim üstadım Ali Duran'ın deyimi ile yediği kaptan yemek yemeyi zül kabul edeceğimiz bu tür insanların biri birlerini methü sena etmeleri onlara yakışan bir tavırdır. Ancak zamanı geldiğinde onların iç yüzünü bu toplumun göreceğinden en ufak bir şüphem yoktur.

Son günlerde iki konuyla ilgili çok enteresan bazı beyanatları gördüğümde şaşıp kalıyorum, birincisi Samsunspor ile ilgili daha düne kadar Erkut Tutu'nun kulüp Başkanlığından alınmasını temin eden insanlardan bazılarının şimdi de çıkıp gazetelere Erkut Tutu'yu destekler mahiyette beyanatlar vermeleri o insanların ne kadar tutarlı bir kişilikleri olduğunun delili değil de nedir? İnsan bir şeyi konuşur iken biraz ağır, biraz vakur, biraz da düşünerek konuşmalı. Bizim oralarda daldan dala konan durduğu yerde bir saniyeden fazla duramayan kuşlara HACİKA kuşu derler, bu deyim bizde çok meşhurdur.

Bir başka konuya gelince yaklaşık bir ay önce yapılan Ak Parti İl Başkanlığı kongresinde kazanan il Başkanını tebrik etmeye gidenlerden bazıları çok manidar, bu insanların bir kısmı aleni olarak farklı adaylara destek vermiş olmalarına rağmen tebrik etmeye gidip bir de resim karelerine girmeleri hiç ama hiç doğru bir davranış biçimi olmadığını düşünmekteyim. Hadi oraya gidiyorsunuz bari resim vermeyin kardeşim . Olmaz bu kadarına da pes yani.

Toplum olarak öyle bir hale gelmişiz ki anlatamam. Güçlü iseniz herkes yanınızda, düştüğünüz gün ailenizden başka iki dost yanınızda bulabilirseniz ne mutlu size. Hayatını ona buna yağcılık yapmakla geçiren insanlardan ne beklenir derseniz cevabım körlerle sağırlar biri birini ağırlar olur. Bu konuda daha fazla yazmak istemiyorum. Yazarsam çok kötü yazmam gerekecek bu mübarek günde ağzımı bozmayayım… Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR