KÖRLERLE SAĞIRLAR 

Konumuza girmeden önce bir hususa değinmek istiyorum, yeni kurulan müteahhitler derneğinin Başkanlığını yapan Yunus Güney sosyal medya paylaşımından artan konut fiyatlarında en önemli sorumluluğun emlak Komisyoncularında olduğunu paylaşmış, emlakçılar odası da bu paylaşımı kınayan bir açıklama yapmış. Kırk yıla yakın bir süredir zaman zaman yap-sat inşaat müteahhitliği yapan birisi olarak şunu açık ve net söylemek isterim ki emlakçıların fiyat belirleme gibi bir yetkileri yoktur. Mal sahipleri fiyat belirler, emlakçılar da o fiyat üzerinden satışa sunarlar, satış gerçekleşince de komisyonlarını alırlar. Bir önceki yazımda da belirttiğim gibi Fiyatların artmasının nedeni inşaat malzemelerine gelen aşırı fiyat artışıdır, emlakçıları günah keçisi ilan etmek işi bilememek ve yanlış konuşmaktan başka bir şey değildir. Bu detayı verdikten sonra gelelim asıl konumuza.

Bugün, aylardan beri tantanası yapılarak herkesin seferber edildiği SAMKON’un Yenikapı etkinliğini değerlendirmek istiyorum. Bunu yapma amacım birilerini üzmek, birilerinin gönlünü etmek veya olayı olduğundan farklı göstermeye çalışmak değil, tam aksine olayları tüm gerçekliği ile ortaya koymaktır. Zannedersem bundan beş altı yıl, belki de daha fazla bir süre önce yine SAMKON’un organizesiyle tanıtım günleri yapılmıştı, o zaman SAMKON’un Başkanı Sezgin Gümüştü, Recep Tayyip Erdoğan’da o tanıtım günlerine katılmıştı. Organizasyonun en güzel ve başarılı tarafı İstanbul’da yaşayan Samsunluların gösterdiği ilgi ve kalabalıktı, nedeni de Cumhurbaşkanı’nın katılmasıydı. Cumhurbaşkanı’nı tekrar o toplantıya getiremeyeceklerini anlayınca uzun bir zaman organizasyon yapmadılar. Sezgin Gümüş arkadaşım olmasına rağmen Samsun’la ilgili bazı yanlış icraatlarını görünce önce uyardım, gereğini yapmayınca kongrede karşısında oldum ve seçilen yeni ekibe destek oldum. Seçimi alan yeni ekip daha güzel işler yapar diye ümitliydim ama geçen süreçte yaptıklarına bakınca eski yönetimle aralarında çok değişiklik olmadığını, hatta eski yönetimde olan birkaç kişinin şimdi yine aynı şekilde ön planda olduğunu ve federasyon sayesinde bir yerlere gelmeye çalıştıklarını görünce yapacakları organizasyonun da çok bir işe yaramayacağını anladım, nihayetinde de dediğim gibi oldu.

Onca masrafa, uğraşa ve Devletin her kademesinin desteğine rağmen açılışta neredeyse kimse yoktu, sadece buradan giden Protokol üyeleri, Dernek yöneticileri ve organizasyonun müdavimleri vardı. Dikkat ederseniz paylaştıkları resimlerin tamamında bu dediklerim var, halktan Allah kulunun ne resmi paylaşıldı ne de haberi yapılabildi. Ya İstanbul’daki bilmem hangi ilçenin dernek yöneticileri katılım sağlamış da oradaki organizasyonu yapanlarla beraber resimler çekinmişler sosyal medyada paylaşmışlar veya Samsun’dan giden Belediye Başkanları ve beraberlerindekiler İstanbul’daki Samsunlu belediye yöneticilerine veya bürokratlara ziyarete gitmişler de onların resimlerini paylaşmışlar. Birde İstanbul’daki Samsunlu iş adamlarının veya siyasette olanların buradan gidenlere verdikleri yemek, kahvaltı türü organizasyonları paylaşmışlar. Ne Samsunlu sanatçı var, ne Hükûmet erkânı’ndan Allah kulu var, ne de Halktan kimse var. İYİ parti Genel Başkanı Meral Akşener katılacağını söylemiş ama maalesef oda katılmamış, yerine Erhan Usta katılmış ki zaten oda Samsunlu siyasetçi. 

Bir önceki organizasyonda olan Samsunlu sanatçı Orhan Gencebay yok, Cumhurbaşkanı zaten yok, Bakan seviyesinde kimse yok, sizin anlayacağınız körlerle sağırlar biri birini ağırlar misali buradan giden Dernekçiler ve Belediye Başkanları ve diğer meraklı zevatla SAMKON’un yöneticileri bol, bol resimler çektirip sosyal medyada yayınlamanın dışında Samsunun tanıtımıyla ilgili en ufak bir çalışma yok, Halktan Allah kulu yok ama masraf alabildiğine fütursuzca yapılmış. Daha önce yazdığım köşe yazsında da demiştim, bu duruma değinince bir okurum Samsunlu tanınmış sanatçıların çok para istediklerini ondan katılmadıklarını söylemiş, Allah aşkına el alemin Samsunlu olmayan Sanatçılarına dünyanın parasını verene dek kendi adamına üç kuruş fazla ver yada bir adamını bul hiç para almasın organizasyona katılıp renk katsın.

Peki bu organizasyon hiç mi işe yaramadı derseniz elbette yaradı, İstanbul’a gitmeye parası olmayan üç, beş gazeteci arkadaşımızı götürüp misafir ettiler, yönetimdeki bazı uyanıklar konfederasyonu kullanarak siyasi partilerde görevler aldılar, Samsun’da kıymeti harbiyesi olmayan ve kendisini şair, yazar zanneden bazıları bol, bol gezip tozdular. Organizasyon firmaları nasiplendiler, SAMKON’un bazı yöneticileri artık bizde siyasette varız bakın ne kadar güçlüyüz havasına girdiler ama ne kadar yanıldıklarını seçim zamanında hep beraber göreceğiz. Keşke buralara harcanan paralarla bu şehrin ekonomisine kazandırılsaydı, küme düşen Çarşambaspor’a destek olunsaydı, fakir fukaraya iş, aş sağlansaydı. bunca emeğe, bunca paraya ve bunca efora yazık oldu, inşallah bundan sonra böyle bir hata yapılmaz. diyerek sözlerime son veriyorum. Kalın sağlıcakla..

Not; Bir sonraki yazımda geçtiğimiz hafta kutlanan Ebe ve Hemşireler Haftasında kimlerin nasıl etkinlik yaptığını, hangi Rektör yardımcısının Rakıyla, Hangi Hastanenin onuncu yıl marşıyla kutladığını yazacağım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR