KORKUNÇ İDDİA!

KORKUNÇ İDDİA!

     Eski SGK’nın bulunduğu binayı satın alan özel bir firmanın yapmak istediği inşaatla ilgili Büyükşehir Belediyesi’nin imar planı değişikliği yaparak inşaata ruhsat vermediği, bu nedenle de arsayı satın alan firmanın Büyükşehir Belediyesi’ni Mahkemeye verdiği iddia edildi. İddianın ilginç ve korkunç tarafı ise firmadan birilerinin bir şeyler talep ettiği, firmanın da bunu kabul etmemesi üzerine imar durumlarında değişiklik yapıldığı iddia edilmekte. Şayet bu iddialar doğru ise şehrimize gelen yatırımcıların önünü kesenlere yetkililerin gereğini yapmaları istendi.

 

ÖZELLEŞEN ARSALARDA BELEDİYELER İMAR PLANI YAPAMAZLAR

 

       Yasa gereği özelleşen arsalarla ilgili Belediyeler’ in mevcut durumu değişmesi mümkün olmamasına rağmen, Büyükşehir Belediyesi SGK’nın sattığı arsaya imar planı yaparak imar haklarını kısıtlamak istemesi hem yasaya aykırı bir olay hem de etik olmayan bir davranış biçimi olarak nitelendirilmekte. Yapılmak istenen imar değişikliğinde Ondokuzmayıs Bulvarı’na bakan kısımdan beş metre, Mecidiyeye bakan kısmından iki metre ve üst ara sokağa bakan kısmından iki metre çekme yapılması istenmekte.

FİRMADAN KİM NE İSTEDİ?

         Kamuya ait olup hazine tarafından satışı yapılan SGK’nın eski binasını satın alan özel firma imar durumuna göre projelerini yapıp İlkadım Belediyesi’nden ruhsat almak istemiş, İlkadım Belediyesi de bu çerçevede projeleri onaylayıp Büyükşehir Belediyesi’ne göndermiş ancak Büyükşehir Belediyesi Projeleri onaylamamış. Gerekçe olarak da arsada plan tadilatı yapılacağını söylemiş, firma da bunu kabul etmemiş ve mahkemeye vermiş, mahkemenin ise halen daha devam etmekte olduğu, bu nedenle de inşaatın durdurulduğu iddia edildi.

 

  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum