KORKULU RÜYAYA SON

KORKULU RÜYAYA SON
Kadınların korkulu rüyasına Samsun Büyük Anadolu'da son

Kadınların korkulu rüyası olan 'idrar kaçırma' problemi, Samsun Büyük Anadolu Hastanesi'nde son buluyor.

Tedavi Olan Hastalar Tavsiye Ediyor...

Samsun Büyük Anadolu Çiftlik Hastanesi'nde Üroloji Uzmanı Opr. Dr. M. Gürkan Özkan'ın uyguladığı tedaviyle 'idrar kaçırma' problemi olan hastalar Gülten Ş. ,Nurdan G.  ve Dilek Y. sağlına kavuştu.

'RAHAT GEZEMİYORDUM'

10 yıldır bu problemi yaşadığını ve giderek şikayetlerinin arttığını belirten Gülten Ş. "Ameliyattan önce çok zorluk yaşadım. Bu problem hayatımı kötü anlamda etkiledi. Çarşıda rahat gezemiyordum. Sık sık tuvalete gitmek zorunda kalıyordum. Günde 7-8 defa abdest almak zorunda kalıyordum. Rahatsızlığı olan bütün kadınlara utanmadan, korkmadan bu tedaviyi olmalarını tavsiye ediyorum. İlgi ve alakasından dolayı doktorum Gürkan Bey'e çok teşekkür ederim" dedi.

'AMELİYAT' TAVSİYESİ

İdrar kaçırma problemi olan ve 5 buçuk yıl önce ameliyat olduğunu belirten 54 yaşındaki Nurdan G. ise şunları söyledi: "Bu rahatsızlık hayatımı olumsuz etkiledi. Ağır kaldırdığımda, güldüğümde ve hapşırırken bile idrar kaçırıyordum. Günlük yaşantımda bu problem yüzünden çok sıkıntı yaşadım. Ameliyattan sonra bu sıkıntılarımın hepsi düzeldi. Ameliyat sırasında ve sonrasında hiç bir sıkıntı yaşamadım. Ameliyatımın üzerinden 5 buçuk yıl geçti ve ben bu sürede daha önce yaşadığım problemlerin hiç birini yaşamadım.'İdrar kaçırma' problemi olan bütün kadınlara ameliyatı tavsiye ediyorum."

'YENİDEN DOĞMUŞ GİBİYİM'

5 yıldan beri idrar kaçırma olan ve yaklaşık 6 ay önce ameliyatı gerçekleşen Dilek Y, " Hastalığım son 2 yılda daha da yoğunlaşmıştı ve beni çok zor durumda bırakıyordu. Öksürürken, hapşırırken hatta gülerken bile idrar kaçırıyordum. Bazen kaçırdığımı anlamıyordum bile, ıslaklığı görünce farkediyordum idrar kaçırdığımı. Bu sıkıntılar yüzünden ameliyat olmaya karar verdim. Ameliyatımın üzerinden 6 ay geçti. Ameliyat sırasında ve sonraki 6 ayda hiç bir problem yaşamadım. Kendimi yeniden doğmuş gibi hissettim. Ameliyat kararını vermek için geç kaldığımı düşünüyorum. İdrar kaçırma problemi olan hastalara geç kalmadan ameliyat olmalarını öneririm" dedi. 

'20 DAKİKADA TEDAVİ'

Tedavileri gerçekleştiren Samsun Büyük Anadolu Çiftlik Hastanesi Üroloji Uzmanı Opr. Dr. M. Gürkan Özkan, " İdrar kaçırma rahatsızlığı ilerlemiş olan ve fiziksel egzersizlerin, ilaç tedavilerinin yararlı olmadığı durumlarda operasyon gereklidir. Günümüzde uygulanan yeni tekniklerle, zorlanma tipi idrar kaçırma hastalıklarının yüzde 90'ı başarıyla tedavi edilmektedir. Hazneden lokal anestezi ile yapılan askı operasyonu neticesinde hastalar 20 dakika gibi kısa bir sürede bu problemden kurtulabiliyor. Estetik açıdan hiç bir yara izinin olmaması ve hastanede kalış süresinin 1 gün olması hastalar için büyük bir avantajdır. Ciddi bir sağlık problemi olan 'idrar kaçırma' rahatsızlığı kadınlarımızın utangaçlığa yer vermeden tedavi olmaları gerekmektedir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.