Korktuğu İçin İntihar Etti

Korktuğu İçin İntihar Etti
İsviçre'de hasta bakıcılığı yapan emekli hemşire, yaşlılığı korkunç bulduğu için hayatına ötenazi yöntemi ile son verdirtti.

İsviçre'de gerçekleşen olayda, herhangi bir sağlık problemi olmayan 75 yaşındaki hemşire Gill Paraoh, bakımını yaptığı hastalar gibi olmak istemediği için intihar etti.

HİÇBİR HASTALIĞI YOKTU

Yaşlıların bakımıyla ilgili kitaplar yazan Hemşire Gill Pharaoh'ın belli bir rahatsızlığı ve hastalığı yoktu. Ölmeden önce duygularını anlatan 2 çocuk annesi hemşire, yıllardır yaşlıların bakıcılığını yaptığını ve yaşlılığın gerçek yüzünün 'korkunç' olduğunu söyledi.

"YAŞLILIK HİÇ EĞLENCELİ DEĞİL"

İki kitap yazdıktan sonra Sunday Times'a röportaj veren Gill, hep bu konuya değiniyordu. Gill, "Ölü ya da diri hayatımdaki tüm yaşlılara baktım ve hep dedim ki ben yaşlanmayacağım, yaşlılığın eğlenceli hiç bir tarafı yok. Ben insanların beni topallayarak gezen yaşlı bir bayan olarak hatırlamalarını istemiyorum." demişti.


EŞİ VE ÇOCUKLARI ŞAŞKIN

Eşi ve çocukları Gill'in fikirlerini desteklemesine rağmen böyle bir son beklemiyordu. Gill, ölüm kararı için uzun süre düşündükten sonra İşveç kliniğinde hayatına son verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.