KORE GAZİLERİNDEN BAFRA’YA ANLAMLI BİR KİTAP…

KORE GAZİLERİNDEN BAFRA’YA ANLAMLI BİR KİTAP…
İstiklal Marşı’mızın kabulünün 94. Yılı’nın kutlandığı şu günlerde Bafra Muharip Gaziler Derneği Başkanı Rahmi Şahin’e Zonguldak Karadeniz Ereğli’den gönderilen”19501953 Kore Savaşı Unutulmadı”adlı kitap dernekte ilgiyle karşılandı.

Emekli Piyade Kd. Albay Cevdet Evinç ve Ereğlili Kore Gazisi Turhan İnan’ın hazırladıkları kitap”Atatürk Diyor ki”adlı bir yazıyla başlayıp bunu İstiklal Marşı’mız ve kitabı hazırlayan Kore Gazileri Evinç ve İnan’ın önsözüyle devam ediyor.

Kitapta ayrıca”Kore’ye giden bir askerin seslenişi”adlı  duygu yüklü bir şiir de yer alıyor. Diğer bazı başlıklar ise şöyle:”Haziran 1950 Kore Yüreklerdeki Ateş, Kore Savaşı Unutulmamalı, Savaşa Hayır, Türk Tugayı’na verilen”Üstün Birlik Nişanı”nın Beratı, Kore Savaşı’na ilk giden Tugay Komutanı Tahsin Yazıcı, Bir savaş vardı uzakta, Ölen ölür, kalan sağlar unutulur, Kunuri Muharebeleri, Boğaz boğaza 36 saat vuruştular, Yaralı düşmana kurşun sıkılmaz, Seul’de kıyamet günleri, Güney Kore Savaşanlar Müzesi, Kore Gazisi Cevdet Evinç, Asya topraklarındaki o üç yılı anlattı, Türkiye bu savaşta ne kazandı”

Bafra Muharip Gaziler Derneği Başkanı Rahmi Şahin, kitabı kendilerine gönderen Zonguldak Ereğlili Kore Gazileri Emekli Piyade Kd. Albay Cevdet Evinç ve Kore Gazisi Turhan İnan’a teşekkür etti.

Haber: Oktay Zerrin-Bafra

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.