KONUT FİYATLARI EL YAKIYOR

KONUT FİYATLARI EL YAKIYOR
Gelişen ve değişen teknoloji ile Samsun mimarisi her geçen gün bir yeniliğe imza atarken konut fiyatları el yakıyor

 VATANDAŞ İSYANDA!

Her geçen gün bir adım daha büyüyen Samsun, mimari yapı olarak da bir adım öne çıkıyor. İş olanağı olarak cüzzi fiyatlara çalışan vatandaşlar konut almakta bir hayli zorlanıyor. Özellikle site olarak dizayn edilen mimari yapılara güç yetmiyor. Vatandaşlar Samsun'da ev sahibi olmak için banka kredilerine başvuruyor.

AMAÇ SADECE SATMAK MI?
Samsun'un çeşitli bölgelerine inşa edilen site konutlarındaki uçuk rakamlara vatandaş artık dur denilsin istiyor. İnşa edilen site şehirlerin müteahhitleri  banka kredilerini kullanarak vatandaşlara olağanın çok üstünde konut sattığı reklam için dağıtılan broşürlerde ortaya çıkıyor. Cüzzi fiyatlara çalışan vatandaşlar site şehirlere fiyatlarından dolayı yaklaşmıyor.

VATANDAŞ BORÇ BATAĞINA SÜRÜKLENİYOR
Site şehirlerde çalışarak konut sahibi olmak isteyenler ise borç batağının içine sürüklenerek huzurunu bozuyor. Konut şehirler artık tamamı ile kâr amacı ile alınan yapılar haline geldi. Gelir kaynağı yüksek olan alıcılar konut şehirlerden daire alarak daha fazlasına satıp kâr amacı gütmeye başladı. Samsun'da da bir hayli artan site şehirler vatandaşları zor durumda bırakacak. Gelir düzeyi düşük olan vatandaş banka kredisi ile borç batağına düşerek daire almak zorunda kalacak.

TOPRAKTAN GİRME AVANTAJI DA BİTTİ
Daha önceden topraktan satılan daireler diğer satışlara göre biraz daha makul fiyata satılmasın rağmen artık topraktan satışın avantajı da neredeyse sona erdi. Yapılan site şehirlerde peşine fiyata vaad edilen daire taksit fiyatına olağanın çok üstünde satılıyor. Bu sebepten dolayı vatandaşlar geliri az olduğu ve peşin fiyat ödeyemediği için daireyi eder fiyatının çok üstünde almak zorunda kalıyor. Vatandaşlar borç batağına düşmeden başını sokacak bir yuva sahibi olabilmek derdinde. Ahmet Ufuk ERKAN 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum