Komşu İftarları İlkadım İsmiyle Tescillendi

Komşu İftarları İlkadım İsmiyle Tescillendi
Komşu iftarları isminin İlkadım'la tescillendiğini ve marka haline geldiğini ifade eden Başkan Tok, Ramazan ayının birleştirici ve manevi atmosferinde komşular arası kırgınlık ve dargınlıkların komşu iftarlarıyla giderildiğini söyledi.

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Kurtuluş Yolu’nda Yabancılar Çarşısı esnafları ve ailelerine yönelik organize edilen  programda  yaklaşık 3 bin kişiye  iftar verdi. İftara, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Adnan Varol, Yabancılar Çarşısı Dernek Başkanı Ali Akyüz, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, daire müdürleri, yabancılar çarşısı esnaf ve aileleri katıldı. Birlik, beraberlik ve kardeşlik hislerinin zirveye ulaştığı Ramazan ayında halkla kucaklaşan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Ramazan ayının 10.gününde Yabancılar Çarşısı esnafı ve aileleriyle birlikte orucunu açtı.

 

HALKIMIZ KOMŞU İFTARLARINI BENİMSEDİ

Komşu iftarlarının isminin İlkadım'la tescillendiğini ve marka haline geldiğini ifade eden Tok, " Bu tür birlikteliklerin halkla kucaklaşmanın önemli bir vesile olduğunu kaydetti.  İnsandan ve toplumdan uzak olmadıklarını halkında bu tür birlikteliklere ihtiyacı olduğunu dile getiren Başkan Erdoğan Tok, " Halkımızla her ortamda fırsat buldukça bir araya geliyoruz. Biz vatandaşımızı bu tür birlikteliklere alıştırdık. Halkımız, özel günleri ile birlikte artık her ortamda belediye başkanını yanında görmek istiyor. Bizde halkımızın bu tür ihtiyaçlarına cevap veriyoruz" .dedi.

 

HER KUŞAKTAN İNSAN BİR ARADA

Her fırsatta halkın arasında olmayı fırsat bildiğini kaydeden Tok, "Biz katılımcı bir yönetim anlayışını benimseyerek halkımıza hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Her koşulda halkımızla bir araya gelmek için bahane arıyoruz. İlkadım ilçemizin  her cadde ve sokağında vatandaşımızın yakın ilgisiyle karşılaşıyorum. Bu bizleri oldukça mutlu etmektedir. Kardeşliği dayanışmayı ve birliği amaçladığımız iftarlarımızda halkımıza hem hal, dertlerine ortak, sofralarına misafir olmak için bir araya geliyoruz. Her kuşaktan insanın aynı ortamda bulunduğu iftarlarımızda toplumsal yapının temel taşı olan aileyi oluşturuyoruz. İlkadım halkıyla her akşam kucaklaşarak ailemizi genişletiyoruz. İftarlarımızın asıl gayesi de buydu. Bunu da gördüğüm kadarıyla yerine getiriyoruz" diye konuştu.

 

GÖNÜL SOHBETLERİ VE KUR’AN ZİYAFETİ

Her akşam farklı bir camiide ramazan ayının maneviyatına uygun olarak Gönül Sohbetleri ve Kur’an Ziyafetleri kapsamında Kökçüoğlu Camiide 2004 Türkiye Ezan Okuma Birincisi Ataköy Protokol Camii İmam Hatibi Adem Karabey, kıraatiyle eşsiz bir Kur’an Ziyafeti verdi. Okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından teravih namazı sonrası vatandaşlara ücretsiz ramazan şerbeti dağıtıldı.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.