KOMİSYON SANTRALİ ONAYLADI

KOMİSYON SANTRALİ ONAYLADI
Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi ortak komisyonu, Çarşamba'nın Eğercili Mahallesi'nde kurulacak Biyokütle Enerji Santrali'ne ilişkin uygulama imar planı teklifini oy çokluğuyla kabul etti.

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Ortak Komisyonu'nda görüşülen İmar Ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı ile Çarşamba İlçe Belediye Başkanlığı'nın Biyokütle Enerji Santrali kullanımı oluşturulmasına ilişkin uygulama imar planı teklifi, AK Parti ve MHP'li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi. CHP'liler teklife ret oyu verirken, İYİ Parti Meclis Üyesi Alper Aydemir çekimser yönde oy kullandı.

VATANDAŞLA EL ELE YAPILMALI
Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Ortak Komisyonu'nda Çarşamba ilçesine kurulacak Biyokütle Enerji Santrali Kullanımı Oluşturulmasına İlişkin Uygulama İmar Planı Teklifi yoğun tartışmalara neden oldu. İYİ Parti Meclis Üyesi Alper Aydemir, kamuoyunda meclisin santralle ilgili bir şeyleri kaçırdığı gibi bir algının oluştuğunu belirterek, "Eğer bu tesis yararlı ise Kavak ya da Toybelen gibi bir bölgemizde tercih edilebilirdi. Ruhsatsız olan bir yere izin verilmesi kabul edilemez. Ayrıca böyle bir tesise izin verirsek tarımsal sit alanı olan bir yerde daha sonra da diğer tesislerin önünü açılacaktır. Bu tür yatırımlar halkla el ele kol kola yapılması kanaatindeyiz" dedi.

saygisizliga-karsi.jpg

VALİLİK RAPORU ÖNEMLİ
CHP'li Meclis Üyesi Atilla Tekcan ise, yapılacak santral ile ilgili meclise daha önce sunulan 1/5000'lik imar uygulama planı görüşmelerinde, açıklama raporlarının eksik olduğunu bu nedenle tam olarak neye 'evet' dediklerini bilmediklerini belirtti. Samsun Valiliği'nin santralle ilgili bir araştırma komisyonu oluşturduğunu hatırlatan Tekcan, "Valiliğin raporu çıkana kadar bu maddenin oylanmamasını talep ediyoruz. '' dedi. 

170442.jpg

MECİTÖZÜ’NDE HERKES MEMNUN
Komisyondaki görüşmelerin ardından söz alan Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Nihat Soğuk da, aynı biyokütle enerji santralinin yine aynı firma tarafından Çorum'un Mecitözü ilçesinde faaliyette olduğunu dile getirerek, "Ben de bunu öğrendikten sonra o santralin oraya kurulurken görevde olan belediye başkanını aradım. Bana 'keşke bir imkan olsa da bir ikincisini yaptırabilsem' dedi. Havaya, tarıma kesinlikle bir probleminin olmadığını söylüyor. Hatta arkadaşlarımız buyursun gelsinler santrale götüreyim, santralin hemen dibinde ziraat odası başkanlığının tarım yaptığı bir bahçe bile olduğunu söyledi. O belediye başkanımız CHP'li bir belediye başkanı. Acaba bugün Samsun'da bu belediye başkanımız büyükşehir belediye başkanımız olsaydı, bugün itiraz eden bir kısım sivil toplum örgütlerinin bir kısmı sanki itiraz etmezdi diye düşünüyorum. Eğer çağın gereklerini yaşayacaksak, enerji olmazsa olmazımız. Enerji sisteminin üretilen farklı farklı alanları var. Biyokütle enerji santrali de en iyi ilk 3'ün içerisinde" diye konuştu.

manset-3-014.jpg

OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ
Nihat Soğuk santralle ilgili oylama öncesinde imar planı uygulama değişikliğine ayrıca, santralin 'insan sağlığına, havaya toprağa, suya olumsuz bir etki yapmamak ve gerekli önlemin de alınması kaydıyla' notunu düştü. Bu açıklamanın ardından komisyonda yapılan oylamada, Çarşamba ilçesine Biyokütle Santrali kurulmasına ilişkin uygulama imar planı değişikliği AK Parti ve MHP'li meclis üyelerinin oylarıyla  kabul edildi. Oylamada CHP'li üyeler ret, İYİ Partili Meclisi Üyesi Alper Aydemir ise çekimser yönde oy kullandı. 

KOMİSYON SANTRALİ ONAYLADI

KOMİSYON SANTRALİ ONAYLADI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.