"KOLAY OLMAYACAK SENİ UNUTMAK"KASEDİ YOLDA...

"KOLAY OLMAYACAK SENİ UNUTMAK"KASEDİ YOLDA...
Çorum Alaca nüfusuna kayıtlı olup İstanbul'da yaşayan bestekar ve oğulları bir ses kayıt stüdyosuna sahip Adnan Atlığ, Bafralı söz yazarı ...

Oktay Zerrin'in"Kolay Olmayacak Seni Unutmak"adlı şiirini(güfte)Hüzzam Makamı ve Nim Sofyan usülünde besteledi. Adnan Atlığ'ın bestelediği bu eseri İstanbul Fasl-ı Pırlanta TSM KoroŞefi Fulya Soyata tarafından önümüzdeki aylarda stüdyoda ses kaydının yapılıp ardından kaset olarak müzik piyasasında yerini alacağı öğrenildi.

Bu güne dek 100'den fazla şiiri bestelenip bunlardan 25 kadarı TRT TSM Repertuarı'nda yer alan Oktay Zerrin'in şarkılarını ünlü sanatçılardan Safiye Soyman,TRT Ses sanatçılarından Sevval İlçi Şentürk, Canan Sezgin Geylan, Turgay Kızıltuğ, Taner Şener, Orhan Şener, Selçuk Aygan, Celal Abacı, Ayşe Resener gibi bir çok sanatçı seslendirdi. Bir çok şarkısı konserlerde okundu. Güfte ve beste yarışmalarında ödüller aldı. Oktay Zerrin'in şiirini besteleyen Adnan Atlığ özgeçmiş ve eserleri hakkında şöyle dedi:

"Ankara'da büyüdüm. İlk bestemi ilkokulda iken yaptım anneler üzerine. Gençlik çağlarımda kendi yazdığım skeçleri tek başıma sahnelerde Showman olarak sergiledim. 2006 dan bu tarafa Mesam üyesiyim ve bir senedir de İstanbul'da kendimize ait Ambiance Prodüksiyon'da müzik ses kayıt ve yapımcılıkla ugraşıyorum. Benim gençligimde, show yaptığım sıralarda tv yoktu fakat Bedia Akartürk'lü ve Neşet Ertaş'lı kadrolarda o zamanlar açık hava sinemaları vardı oralarda verilen konserlerde de yer aldım. Ankara'da çeşitli gazinolarda programlar yaptım. Sanatçıların ses ve mimik haraketlerini de taklit ediyordum. Bir kız, iki erkek çocuk babasıyım. Beş torun sahibiyim ve halen bekarım. Bazı günün sevilen şarkılarının da sözlerini degiştirmek suretiyle komedi türü sözler yazarak müzik işlevinde okuyordum. Ankara'da Vakıflar Genel Müdürlüğü'nde sekiz yıl kadar memurluk yaptım. Genel Müdür Özel Kalemi olarak görev yaptım. 80-83 yılları arasında da Çorum Alaca Adliyesi'nde Savcılık Kalemi'nde çalıştım."

Haber Merkezi-Bafra

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.