KÖKTAŞ'TAN KUTLAMA MESAJI

KÖKTAŞ'TAN KUTLAMA MESAJI
AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, AK Parti'nin kuruluşunun 15. Yılı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş mesajında şu sözlere yer verdi: "14 Ağustos 2001 tarihinde Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bundan sonra hiç bir şey eskisi gibi olmayacak" diyerek başlattığı siyasi mücadelede 15 yılının  yaklaşık 14 yılı iktidarda olmak üzere geride bıraktık.

14 Ağustos 2001 yılında kurulan partimiz, Türkiye Cumhuriyeti tarih sahnesinde tam anlamıyla bir dönüm noktası olmuştur. 

Türkiye'nin her kesiminden, her bölgesinden insanlarımızın yarından umutlarının kesildiği bir günde ismini belirleyerek, tabelalarını asan AK Parti, gönüllere taht kurmuş, gelecek yarınların umudu haline gelmiştir.

2001 Ağustos, Türkiye hakikaten perişan, iki tane kriz üst üste geçirmiş, hasta yatağındaki bir insan gibi. Ekonomik gücü yok olmuş, geleceğe yönelik ümitleri tamamen gitmiş ve çaresiz bir halde. Öyle ki Koalisyon Hükümeti süreyi tamamlamayı bile göze alamamış. Bir an önce şu yükün altından kendimi kurtarayım diye bırakma kararı vermiş. 

İşte 14 Ağustos 2001 yılında Afyon’dan yükselen bir ses. Bu ses o günün 64 milyonun sesi, milletin sesi, kutlu yürüyüşü başlatan Partimizin Kurucusu, Liderimiz, Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan arkadaşlarıyla Türkiye’ye hizmet yolunda kararını milletimize açıklıyor ve AK Parti kuruluyor. 

2001 kriziyle yerle bir olmuş bir Türkiye, insanlar artık geleceğe yönelik ümitlerini kaybetmişler, esnaf siftah yapmadan dükkan kapatıyor, öyle bir hal almış ki Başbakanlığın önüne getirip kasasını, masasını bırakanlar vardı.

Böyle bir Türkiye’yi, 2002 Kasım seçimlerinde AK Parti milletimizin teveccühüyle işbaşına geldi, kalkınma dedi, hemen Türkiye’nin kriz sonrası bozulan ekonomisini süratle düzeltti. Öylesine reformlar, öylesine dönüşümler gerçekleştirdik ki, 2013 yılı Mayıs’ı geldiğinde IMF’ye olan borcumuz bitmişti. 

Türkiye gibi bir ülke, Ortadoğu’nun, Kafkasların, Balkanların istikrar merkezi Türkiye IMF’nin memurlarından talimat alacak konuma gelmişti. Bu, bu milletin onuruna dokunan bir işti. Bugün IMF’yi göndermekle kalmadık, IMF’ye dedik ki, ihtiyacınız varsa ihtiyacı olan ülkelere kredi açmaya da hazırız. Nereden nereye gelen bir Türkiye var.

Bu anlamda AK Parti mazlumların partisidir, AK Parti sessiz yığınların sesidir, AK Parti Türkiye partisidir, AK Parti milletimizin yüz akıdır. 

AK Parti bütün Türkiye’nin partisidir, AK Parti bütün vatandaşlarımızın partisidir. AK Parti sadece oy verenlerin değil, her vatandaşın hukukunu korumayı esas edinmiştir. 

AK Parti Türkiye'nin bütün değerleriyle siyaset yapma amacını benimseyerek yola çıkmıştır. AK Parti kadınlar için kadınlar ile birlikte siyaset yapma anlayışıyla, gençler için gençlerle siyaset yapma anlayışıyla ve bütün değerleriyle birlikte Türkiye için siyaset yapma anlayışını benimseyerek yola çıkmış ve bu çizgisinden de bugüne kadar asla taviz vermemiş partidir.

Kurulduğumuz günden ve iktidara geldiğimiz 14 yıldan bugüne kadar milletimizin başını öne eğdirmedik. Yaptığımız hizmetlerle milletimizin güvenine mazhar olduk.

Adalette ve kalkınmada geçen 15 yılda Türkiye'nin kaderini değiştirdik. Hele hele kalkınmada ülkeyi bir çağ ileriye götürdük. Adalette birçok engellemelere rağmen yılmadık, gerekli adımları attık, reformları gerçekleştirdik. 

15 yıl önce beraber çıktığımız bu yolda, millet yolunda liderliğinizde ülkemize çok güzel hizmetleri hep birlikte kazandırdık. AK Parti sağlık, eğitim, ekonomi, enerji, savunma, adalet, tarım, ulaşım, turizm, alanında yaptığı köklü reformlarla yeni ve büyük Türkiye'yi ortaya çıkmıştır. 

Yolları böldük hayatları birleştirdik, yolları böldük milleti birleştirdik, hava yolunu halkın yolu haline getirdik, hızlı tren özlemini geride bıraktık. Akıl yollarıyla ülkemizin her yerini donattık. Türkiye’yi Afrika seviyesinden aldık, Avrupa’nın ilk 5 ülkesi arasına soktuk. 

İşte bu güven ve teşkilat mensuplarımızın üstün gayretleri ile 14 yıldır girmiş olduğumuz tüm seçimlerden alnımızın akıyla birinci parti olarak çıktık.

AK Parti iktidarları döneminde devrim niteliğinde önemli çalışmalar hayata geçirirken bir yanda da içerideki ve dışarıdaki hain, şer odaklarının oyunlarını, alçakca senaryoylarını yine milletinin desteği ile alt üst ettik.

27 Nisan e-muhtırasını yaşamış, kapatılma davası açılmış AK Parti, anayasa mahkemesinin bir üyesinin kararıyla kapatmaktan son anda kurtulmuştur.

Gezi olaylarının akabinde 17-25 Aralık darbe girişimleri ve o günden bugüne kadar Türkiye'yi uluslararası arenalarda aşağılama, yıpratma çalışmaları devam etmiş, Kurucu Genel Başkanımız ve şimdiki Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı itibarsızlaştırma ve Dünya üzerinde ezme çalışmaları durmamış, bütün bunlarda başarılı olmayınca da yıllardır devletin içine sızan, askeriyenin içine sinen hain FETÖ'cü yapının teröristleri Demokrasiyi rafa kaldırmak, ülkeyi iç savaşa sürüklemek, Türkiye'yi parçalamak suretiyle 15 Temmuz gecesi bu vatan hainleri ülkenin yönetimine tamamen kastetmişlerdir. 

İşte nasıl ki 14 ağustos 2001'de ülkeyi ekonomik olarak kötüye giderken ağaya kaldıran, sahiplenen aziz milletimizse bugünde aynı milletimiz Türkiye'yi tekrar sahiplenerek göğsündeki imanla, kalbindeki vatan sevgisiyle ve bileğinin gücüyle bütün silahların karşısında dimdik durarak yapılan bu hainliği de engellemiş, FETÖ'cü teröristleri püstürtmüştür. 

Bütün bu yaşananların verdiği dersle bizler geleceğimizi ona göre inşaa edeceğiz. Türkiye'ye darbe teşebbüs edecek bütün davranışlardan korumak,  Türkiye'nin ekonomisini 2023 hedeflerine ulaştırmak ve daha çok üreten, daha çok istihdam sağlayan, daha çok ihracat yapan bir ülke haline getirmeye çalışacağız.

Ekmeğimizi büyüteceğiz, ekonomimizi geliştireceğiz, üreten, yatırım yapan, yaptığı yatırımlarla, ürettiğiyle zengin olan bir Türkiye yapacağız. Bugüne kadar nasıl faizi yüzde 60’lardan tek haneli rakamlara düşürdükse, nasıl IMF’ye biriken borçlarımızı ödedikse ve IMF’ye borç verir hale geldikse, bundan sonra da ülkemizi, insanımızı daha da zenginleştirmek, adil bir gelir paylaşımı sağlamak için elimizden gelen bütün çalışmaları yapacağız. 

AK Parti Türkiye’de ve dünya da sayısız destanlar yazdı, Allah’ın izniyle bundan böyle de yazmaya devam edecektir. Bizim sevdamız Türkiye ve millet sevdasıdır. Halka hizmet, Hakk’a hizmet inancıyla yolumuza devam etmeye son nefesimize kadar devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşünceler içinde partimizin kuruluşundan bugüne kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 

Teşkilatımızda görev yapmış, bugün aramızda bulunmayan, ahirete irtihal etmiş kardeşlerimi rahmetle yad ediyorum. Mekanlarının cennet olmasını Allah’tan niyaz ediyorum. 

15 yıl önce AK Parti’yi kurarak tarihe düşülen notlarda bizim de katkımızın olmasını sağlayan Kurucu Genel Başkanımız, 12. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a minnet ve şükranlarımızı arz ediyorum. 

Genel Başkanımız ve Başbakanımız Binali Yıldarım'ın da milletimizin ve milletin vekilleri olarak kendisine vereceğimiz destek ile çıktığımız bu erdemli yolda, bir büyük dava haline gelen yeni ve büyük Türkiye idealini hayata geçireceğine, hedeflerine ulaştıracağına inancımız tamdır.

Partimizin 15. kuruluş yıl dönümünün teşkilatlarımıza ve desteğini artırarak devam ettiren aziz milletimize, ülkemize ve tüm dünya insanlığına hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.