KÖKTAŞ'TAN ANAYASA VURGUSU

KÖKTAŞ'TAN ANAYASA VURGUSU
Samsun milletvekili Fuat Köktaş, Terme'de konuştu.

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, 1 Kasım seçimleri sonrası ilçelerde gerçekleştirdiği teşekkür, birlik, beraberlik, sorunları ve hizmetleri yerinde istişare toplantıları kapsamında Terme ilçesinde; İlçe Kaymakamı İlyas Gün, İlçe Belediye Başkanı Şenol Kul, İlçe Başkanı Ali Kılıç, Terme önceki dönem Belediye Başkanı Ahmet Hamdi Yirmibeşoğlu, İl Başkan Yardımcısı Yılmaz Açan, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Ercan Albayrak, Ömer Petek, Murat Çelik, İlçe Kadın Kolları Başkanı Güler Okumuş, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mesut Tombay, Terme Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Ekmekçi, Terme Ticaret Borsası yönetim kurulu üyeleri, Terme İşadamları Derneği Başkanı Muharrem Çelik, Terme Muhtarlar Derneği Başkanı Murat Dinç, Terme Genç İşadamları Derneği Başkanı Mustafa Çelebi, Terme Şoförler Odası Başkanı Şuayip Akbulut, Terme Kent Konseyi Başkanı Adnan Atik, TERÇEP Temsilcisi Ali Kondakçı, Terme Spor Başkanı Hüseyin Kambur, Terme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Barış Aktepe, Kızılay Terme Şubesi Başkanı Mehmet Aksuoğlu, Terme Sanayi Kooperatifi Başkanı Hüseyin Aydın, Terme Galericiler Başkanı Osman Cengiz, Terme Memur-Sen Başkanı Celal Kurt ve sendikaya bağlı temsilciler, ilçe de faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşlarının yöneticileri ve yönetim kurulu üyeleri, basın mensupları, belediye meclis üyeleri ve ilçe teşkilat üyeleri ile biraraya geldi. 

Toplantıda İlçe Kaymakamı İlyas Gün, İlçe Belediye Başkanı Şenol Kul, İlçe Başkanı Ali Kılıç ve Terme Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Ekmekçi, ilçenin sorunları, öncelikle ve ivedilikle yapılması gereken çalışmalar, gerçekleştirilen hizmetler hakkında bilgiler verdiler. 
Konuşmacılar ayrıca ilçeye gösterdiği destek ve gayretli çalışmalarından ötürü Milletvekili Köktaş'a teşekkür ettiler. 
1 Kasım seçimleri sonrası ilçelerde gerçekleştirdikleri istişare toplantıları kapsamında biraraya geldiklerini belirten AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ise, "Sözlerime başlamadan önce toplantımıza katılan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 
Ülkemizin birliğini, bütünlüğünü insanlarımızın can ve mal güvenliğini korumak için mücadele eden ve bu uğurda haince saldırılarda şehit düşen, tüm güvenlik görevlilerimize Allah'tan rahmet geride kalan ailelerine başsağlığı ve sabır dilerken, ülkemizin başı sağolsun.
Sultanahmet Meydanı'nda masum canların kanına girdiği gibi, Diyarbakır Çınar'da masum çocukların, çınar olacak o küçük fidanların kanına girebilecek kadar alçaktır terör.Eli kanlı terör örgütü tarafından haince ve kalleşçe yapılan saldırıları bir kez daha lanetliyorum. Ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmaya çalışan bu hainler ve işbirlikçileri kendi kanlarında boğulacaktır. Güvenlik güçlerimiz Türkiye’yi de çevresindeki ülkelerde olduğu gibi bir sıkıntılı duruma sokabilme gayreti içinde olan birçok terör örgütüyle şu anda mücadele içindedir. Rabbim onlara güç kuvvet versin, kaza bela göstermesin." dedi.

1 Kasım seçimlerinde gösterdikleri büyük destek için Termelilere teşekkür ederek sözlerine devam eden Milletvekili Köktaş, "Terme'de yüzde 72 oy vererek, Türkiye'ye yeniden sahip çıkan, Türkiye'yi eski günlerine döndürmek için mücadele eden insanlara "Hayır" diyen ve Samsun'dan 6 milletvekili çıkartarak meclise gönderen Termeli hemşehrilerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. 
1 Kasım da verdiğiniz oylarla sadece Termeye, Samsun'a, ülkemize sahip çıkmadınız, Türkiye'den beklentisi olan bir çok müslüman ülke kardeşlerimize de sahip çıktınız. Allah sizlerden razı olsun. 
1 Kasım seçimleri ile birlikte ülkemizde istikrar ve güven ortamı bir kez daha sağlanmışken, hedeflerine emin adımlarla ilerlerken, hala bu işten rahatsız olanlar Türkiye'nin önünü sandıkta kesemediğini anlayanlar hemen seçimden sonra yine farklı farklı senaryolara başvurdular. Çünkü kuzeyi güneye, güneyi kuzeye, doğuyu batıyı, batıyı doğuya, Asya'yı, Avrupa'ya bağlayan bir geçiş güzergahında, önemli bir koridorda olan bir Türkiye'nin ayağa kalkmasını, dünyada, bölgesinde söz sahibi olmasını istemiyorlar.
Osmanlı döneminden beri bu ülkenin üzerinde hayalleri ve emelleri olanlar, hala bu hayallerinden ve emellerinden vazgeçmiş değiller.
İşte biz ülkemizin diz çökmemesi, ülkemiz üzerinde emelleri olanların senaryolarına fırsat vermemek ve ekonomik bağımsızlığımızı tam olarak ilan etmesi için çok daha fazla çalışmak zorundayız. Çalışırken de çok üreten bir toplum olmak zorundayız. Üreteceğiz, satacağız ve kazanacağız. Bunu yapabilmek için tabiki alt yapıyı kurmamız gerekir. Ulaşım, sanayi ve benzeri alt yapı olmayınca üretimden ve ekonomik bağımsızlıktan asla bahsedemeyiz. İşte biz yaptığımız çalışmalarla bunu kurmaya çalışıyoruz." dedi.

Türkiye’ye hizmet yolunda söz verdikleri her konuda gerekli adımları atacaklarını belirten Milletvekili Köktaş, "Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu her alanda gerekli yapısal reformları gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Atacağımız adımların arasında en önemlilerinden birisi elbette yeni anayasadır. Çünkü 1980 Anayasası Türkiye’yi artık taşımıyor yeni bir Anayasa yapılması şart. Millet iradesini hiçe sayan vesayetçi anlayışları tam manasıyla tedavülden kaldırmanın yolu yeni anayasadır. 
Bu ve 1 Kasım seçimlerinde söylediğimiz sözlerin hayata geçirilmesi için gerekli çalışmaları yapmaya başladık. Esnafımızdan, gençlerimize, sosyal politikalardan, ekonomiye kadar bir çok alandaki icraatlarımız ve reformlarımız, hazırlanan eylem planı dahilindeki kanunları Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde tek tek çıkartıyoruz." dedi.

Terme ilçesinde yapılan çalışmaları yakından takip ettiğini ifade eden Milletvekili Köktaş, "Benden önceki konuşmacılar Terme'ye dair plan ve projelerini, yapılması gerekenleri, sorun ve taleplerini anlattılar. Bunlar şahsen benimde bildiğim, yakından takip ettiğim konulardır. 
Bu anlamda Terme ilçemizde yapılacak olan çevre yolunu çok önemsiyorum. Bunun proje ihalesi 8 ocak 2016 tarihi itibariyle yapıldı. İlçe merkezinde bir kavşak sorunumuz var bununda ihalesi yapıldı. Projesi değiştirilip en kısa zamanda yapımına başlanacak. Terme'mize çok modern bir hastane kazandırıyoruz. Bu ve bunun gibi bir çok hizmetlerimiz ilçemizde hayata geçiyor. Farklı talepler olabilir, bunları da Ankara'da gerekli Bakanlıklar da takip ederek sorunların giderilmesi noktasında, sizlerin de desteği ile gayretli çalışmalarımızı sürdüreceğiz." diyerek sözlerine son verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.