Köktaş, yeni Anayasa için destek turunda

Köktaş, yeni Anayasa için destek turunda
AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Yeni Anayasa'ya destek ziyaretleri kapsamında Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ederek Başkan Ahmet Yılmaz ve oda yönetim kurulu üyeleri ile biraraya geldi.

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Anayasa Komisyonu'nda görüşmeleri tamamlanarak Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'na gelen Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi hakkında hem bilgilendirmek, hemde destek istemek amacıyla sürdürdüğü ziyaretlerine Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası ile devam etti.  
ÇTSO Başkanı Ahmet Yılmaz ve Oda yönetimi ile biraraya gelen Milletvekili Köktaş'a AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Halit Doğan, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar'da eşlik etti. 

İKİ BAŞLILIK ORTADAN KALKACAK
2016 yılı değerlendirmesi ve güncel konular üzerine konuşmasını yapan Milletvekili Köktaş, Anayasa da değişiklik yapılmasındaki gerekçeler hakkında da önemli bilgiler paylaştı.Anayasalar, devleti hukukla sınırlamak için toplum tarafından hazırlanan metinlerdir diyen Milletvekili Köktaş, "Mevcut anayasamız olağanüstü koşullarda ve darbe süreçlerinde hazırlanmış ve yürürlüğe konmuştur. Ülkemizde, hem yapılış şekli ve hem de içerikleri itibariyle en çok tartışılan yasal metinler, anayasalardır. Millet, tekmil bir anayasa inşa edemese de, sunulan teklifle önemli ölçüde anayasa onarımı öngörülmektedir. Anayasamız, hükümet modeli olarak parlamenter modeli öngörmesine karşın, bu modelle bağdaşmayacak derecede Cumhurbaşkanına geniş görev ve yetkiler vermiş, Anayasanın “yürütme” bölümünde “Cumhurbaşkanı” ve “Bakanlar Kurulu” na ait yetkiler ayrı ayrı sayılarak iki başlı bir yürütme öngörülmüştür.  Anayasa değişikliği teklifinin en önemli özelliği de, yürütmeyi iki başlı olmaktan çıkarmasıdır. Cumhurbaşkanının halkoyu ile seçilmesi nedeniyle halka karşı siyasi sorumluluğunun bulunması ve geniş icrai yetkileri nedeniyle gelecekte, yürütmenin diğer tarafı olan başbakan ve bakanlar kurulu ile yaşanabilecek." dedi.

KOALİSYONLAR BÜYÜK SORUNLAR GETİRİYOR
Geçmişte çok partili demokratik siyasi hayatta parlamenter hükümet sistemi nedeniyle her 1,5 yıla bir hükümet düştüğüne işaret eden Milletvekili Köktaş, "Koalisyonlar her zaman siyasi istikrarsızlığa ve ekonomik krizlere yol açmakta, ekonomik krizler güvenlik sorunlarını tetiklemekte, güvenlik sorunları vesayet kurumlarını güçlendirmekte, vesayetçi anlayış belli aralıklarla darbelere yol açmakta, demokrasimizi zayıflatmakta, ülkemizin iç sorunları ile boğuşması nedeniyle, dış politikada etkisizleştirmektedir. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde ise koalisyon ihtimali yoktur ve istikrar üretir. İstikrarın sonucu da kalkınmadır, halkın refahının artması, ülke ekonomisinin katlanarak büyümesi demektir." diyerek 2017 yılının mart sonu ve nisan başında milletin takdirine sunulanacak olan yeni anayasa için destek istedi.

ÇTSO'DAN DESTEK SÖZÜ
İş dünyasının önünde büyük bir engel olan 1982 anayasasının değişmesi için yeni anayasa değişikliğine destek olacaklarını belirten Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz'da ilçede yapılan çalışmalarda büyük emeği olan Milletvekili Köktaş'a teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.