Köktaş ''Yargı Bağımsız ve Tarafsız Olacak''

Köktaş ''Yargı Bağımsız ve Tarafsız Olacak''
AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, TBMM Genel Kurulu'nda ilk tur görüşmeleri tamamlanan Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne yönelik açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Köktaş, "Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin ilk tur oylamaları CHP ve HDP'nin bütün engellemelerine rağmen AK Parti ve MHP milletvekillerinin üstün gayretleri ile tamamlanmıştır.Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin ikinci tur oylamasına 18 Ocak Çarşamba günü başlanacaktır. Oylamalar hafta sonuna kadar tamamlanacaktır.İkinci  tur oylamalarına da AK Parti ve MHP Milletvekilleri aynı kararlılıkla devam edecektir. İkinci tur oylamalarından sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin hazırlayacağı raporla Anayasa değişikliği Teklifi Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak olup, Cumhurbaşkanımız en geç 15 günlük süre içinde  anayasa değişikliği teklifini onayladıktan en geç 60 gün sonra yönetim sisteminde önemli değişikliklerin yapıldığı yeni anayasa değişikliği teklifi aziz milletimizin referandumla oylamasına sunulacaktır. Yeni anayasa ile birlikte Cumhurbaşkanlığı sistemi, vesayet sistemine, pazarlıklarla kurulan koalisyonlara, azınlığın çoğunluğuna tahakkümüne, yönetim de iki başlılığa son verecektir.Cumhurbaşkanı sistemi, halka hesap verebilir ve halka karşı sorumlu hale getirecektir.Cumhurbaşkanlığı sisteminde millet kendisini yönetenleri hem seçecek, hem de kendisi bizzat denetleyecektir.Sistemin tıkanan damarları açılacak, kararlar hızlanacak ve vatandaşın beklediği hizmetler daha hızlı şekilde yapılacaktır.Türkiye bulunduğu bölgede çok önemli sorumluluğu olan bir ülkedir. Türkiye’nin bölgede güçlü olması lazım. Bölgemiz etrafında yapılan planlar açıktır, ülkemize karşı çok boyutlu, asimetrik bir savaş başlatılmıştır. Bu savaşı başarıyla kazanmanın yolu güçlü siyasi iktidarın daim olmasıdır, sürekli olmasıdır.İşte bu yeni Anayasayla hem bunu yapacağız, hem de ülkemizin 2023 hedeflerini gerçekleştirmek için siyasetin daha da güçlü hale gelmesini sağlayacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın."

ANAYASAYA DEĞİŞİKLİK TEKLİFİ
İşte 18 maddelik Anayasa değişik teklifi hakkında da detaylar paylaşan Milletvekili Köktaş, "Mevcut anayasada yargı sadece bağımsızdı, şimdi yargı bağımsız ve tarafsız olacak.Milletvekili sayısı 550'den 600'e çıkacak. Milletvekili seçilme yaşı 25'ten 18'e inecek.
Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimler 5 yılda bir aynı gün olacak.Türkiye Büyük Millet Meclisi Kanun koyma, değiştirme ve kaldırma yetkilerini kullanmaya devam edecek.Cumhurbaşkanını 5 yıllığına doğrudan halk seçecek. Üst düzey kamu yöneticilerini Cumhurbaşkanı atayacak. Cumhurbaşkanına yargı yolu açık olacak. Cumhurbaşkanı Yardımcılarını ve bakanları Cumhurbaşkanı atayacak. Cumhurbaşkanı OHAL kararı verip meclise sunabilecek. Sıkı yönetim ve askeri mahkemeler kaldırılacak. HSYK üyelerini TBMM ve Cumhurbaşkanı seçecek.Bütçeyi Cumhurbaşkanı belirleyip meclisin onayına sunacak. Cumhurbaşkanı seçilen kişinin partisi ile ilişiği kesilmeyecek."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum